2014’e seçimler damga vurdu

Acısı ile sevinci ile bir yılı daha geride bırakırken, bölgemizde 2014 yılına 30 Mart 2014 yılında yapılan Yerel Seçimler damga vurdu. 30 Mart’ta yapılan Yerel Seçimlerde Çerkezköy’de 10 yıllık AKP ve Ali Ertem iktidarı tarih olurken, Belediye Başkanlığı’nı 36 yaşındaki CHP Adayı Vahap Akay kazandı. Kapaklı da ise İrfan Mandalı, AKP Adayı Ömer Karadeniz karşısında yarışı önde göğüslerken, üst üste 3. kez Kapaklı Belediye Başkanı oldu

2014’e seçimler damga vurdu
01 Ocak 2015 Perşembe 10:36

 2014 yılında bölgemize 30 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Seçimleri damga vurdu. Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ve belde belediyelerinin kapanması ile birlikte daha bir önem arz eden 30 Mart Yerel Seçimlerinde Tekirdağ genelinde CHP, rakiplerine karşılık ezici bir üstünlük kurarken, seçime girdiği tüm İlçe Belediye Başkanlıklarını ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanmasını bildi.

20 YIL SONRA CHP İKTİDARI AKAY İLE GELDİ

Tekirdağ genelinde 12-0’lık bir sonuca imza atan CHP, Çerkezköy’de de 10 yıllık AKP iktidarını yıktı. 2004 yılından beri Çerkezköy Belediye Başkanlığı yapan Ali Ertem’in karşısına 36 yaşında genç ama donanımlı bir isimle çıkan CHP, seçimden zafer ile ayrılırken, 1994 yılından sonra yeniden yerel iktidar ile tanıştı.

MANDALI ÜÇÜNCÜ KEZ SEÇİLDİ

AKP’den Çerkezköy Belediyesi’ni yaklaşık 76 milyon TL gibi bir borç ile devir alan CHP, Kapaklı da ise DSP’den seçime kısa bir süre kala transfer ettiği İrfan Mandalı ile Kapaklı Belediye Başkanlığı’nı 1999 yılından sonra ilk kez kazanırken, İrfan Mandalı ise üst üste üçüncü kez Kapaklı Belediye Başkanı seçildi.

SİYASETE ARA VERDİLER

Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ile birlikte kapanan Veliköy, Kızılpınar ve Karaağaç’ın Belediye Başkanları 30 Mart Yerel Seçimlerinde şanslarını denerken, Özkan Yücel MHP’den Kapaklı, Faruk Korkmaz BBP’den Çerkezköy Belediye Başkan Adayı oldular fakat ummadıkları sonuçları alarak, siyasete ara vermek zorunda kaldılar. Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir ise AKP Aday Adaylığının ardından kendine Ali Ertem’in Meclis listesinde Kontenjan Adayı olarak yer bulurken, Ertem’in seçimi kaybetmesi ile birlikte onun da Meclis Üyelik hayali sona erdi.

GELGİTLER OLMADAN OLMAZ

2014 yılında siyasette ciddi gelgitler de yaşandı. En büyük gelgit CHP’den Belediye Başkan Aday Adayı olan Dr. Remzi Garip’in AKP’den Meclis Üyesi Adayı olması ve yine AKP’den Aday Adayı olan Faruk Korkmaz’ın Ertem’in Aday gösterilmesi ile birlikte iki AKP Aday Adayı Habip Bilgin ve Aynur Düzgünel ile birlikte BBP’ye geçmesi olarak göze çarparken, Meclis Üyelikleri için ise kıran kırana pazarlıklar ve parti değiştirmeler yaşandı.

PARTİLERE İLÇE BAŞKANI DAYANMADI!

2014 yılında siyaset yerel seçimler nedeni ile müthiş bir hareketlilik yaşarken, siyasi partilere 2014 yılında İlçe Başkanı dayanmadı. 2014 yılına Alaettin Demirbağ’ın İlçe Başkanlığı’nda giren AKP, Demirbağ’ın adının karıştığı skandalın ardından istifa etmesinin ile yerine Selda Yeşil Vekaleten atandı. Yeşil’in vekaleten atanması bir takım sıkıntılara yol açmasının ardından seçime 1 ay kala Demokrat Parti İlçe eski Başkanı Reşat Bahar atandı. Reşat Bahar atanmasına atandı ama bir türlü Bahar’ı özellikle HAS Parti’den gelenler ile partinin milli görüş geleneğinden gelenler bir türlü benimsemedi.

YILIN SONUNA AKP KONGRESİ DAMGA VURDU

Bahar’ın sürekli yüzüne gülen ve arkasından kuyusunu kazmaya çalışan ekip, AKP İl Başkanlığı’na HAS Parti eski İl Başkanı Ahmet Akçay’ın atanmasının ardından daha rahat hareket etme imkanı bulurken, Aralık ayı başında yapılan AKP kongresi öncesi emellerine ulaştılar ve Reşat Bahar’ın ismini çizdirerek, Genel Merkezin İlçe Başkan Adayı olarak Abdullah Öge ismini açıklamasını sağladılar.  Yapılan kongrede Genel Merkez Adayı Öge’nin karşısına Mehmet Can Danyeli çıkarken, kongrede sonuçlardan çok Öge’nin listesindeki hata konuşuldu. Öge’nin adının Başkan Adayı olarak belirtilmemesi üzerine İlçe Başkanlığı seçimi iptal edilirken, 15 gün sonra yapılan İlçe Başkanlığı seçimine Mehmet Can Danyeli çekilince Abdullah Öge tek Aday olarak katıldı ve İlçe Başkanı seçildi.

ORHAN GİTTİ BEZGİN GELDİ

Kapaklı AKP’de ise 2014 yılına Ali Osman İlçe Başkanı olarak girerken, Belediye Başkan Adayı olarak Ömer Karadeniz isminin açıklanması İlçe Teşkilatı’nda soğuk duş etkisi yapıyor ve kerhen Karadeniz’e destek veren İlçe Teşkilatı seçimlerin ardından partililerin hedefi oluyordu. Gelen baskılara dayanamayan İlçe Teşkilatı görevden alınırken, yerine Demokrat Parti kökenli Belediye Meclis Üyesi Salih Bezgin İlçe Başkanı olarak atanıyor ve sonbaharda yapılan kongrenin ardından da seçilmiş İlçe Başkanı olarak göreve devam etmeye hak kazanıyordu.

AKAY SİYASETİ DE, CHP’Yİ DE DİZAYN ETTİ

İktidar partisinde bunlar yaşanırken, CHP’de ise deyim yerindeyse kıyamet kopuyordu . CHP’de ön seçimle birlikte başlayan Vahap Akay, İlçe Teşkilatı, Dr. Remzi Garip ve CHP Milletvekili Dr. Candan Yüceer arasındaki kavga, ön seçimde Vahap Akay’ın birinci olması ve Belediye Başkanlığı’nı kazanmasına kadar tabiri caizse buzdolabına kaldırılırken, seçimlerin ardından Belediye Başkanlığı’nı kazanan ve elini güçlendiren Vahap Akay, parti içindeki çatlak seslerin önüne kesmek ve parti içi muhalefeti tavsiye etmek için kolları sıvıyordu.

KAYYUM, DEMİR DERKEN İLÇE BAŞKANI ÖZTÜRK OLDU

Önce Saim Özkan Başkanlığı’ndaki İlçe Teşkilatı’nı görevden aldıran ve ardından Hasan Demir Başkanlığı’nda Kayyum Heyeti atanmasını sağlayan Belediye Başkanı Vahap Akay, ardından yapılan kongrede Hasan Demir ve ekibini destekleyerek, parti içi muhalefetin desteklediği Aday Fedahi Güven’i devre dışı bırakarak Hasan Demir’in İlçe Başkanı olmasını sağladı. Hasan Demir’in geçtiğimiz hafta Milletvekili Aday Adaylığı için istifa etmesinin ardından CHP’nin yeni İlçe Başkanı Yönetim Kurulu’nun yaptığı oylamanın ardından Birol Öztürk oldu. 

2014 YILININ KAZANANI AKAY OLDU

Bir başka ifade ile Vahap Akay, 2013 yılının ikinci yarısında çıktığı yarışta önce diğer Aday Adayları, ardından yıldızı bir türlü barışmadığı İlçe Teşkilatı’nı saf dışı bıraktıktan sonra Çerkezköy Belediye Başkanlığı’nı kazanırken, Başkanlık seçiminin ardından da İlçe Teşkilatı’nda yeri bir oluşuma gitmeyi başardı. Yani 2014 yılının siyasette kazananı açık ara Belediye Başkanı Vahap Akay oldu. Kapaklı CHP de ise Kenan Seçkin atanan ilk İlçe Başkanı olarak yoluna devam etti.

ÖNSEL MHP’DE YENİ LİDER

AKP ve CHP’de bunlar yaşanırken, MHP de ise 2014 yılına İlçe Başkanı olarak giren Koray Önsel, Belediye Başkan Adaylığı için görevinden istifa ettikten sonra yerine Ali Tefon geçti. 30 Mart Yerel Seçimlerinde yarışı 3. Sırada tamamlayan MHP Adayı Koray Önsel, seçimlerin ardından yeniden İlçe Başkanı seçilirken, geçtiğimiz günlerde yapılan kongrede de yeniden Aday olarak, rakibi Şaban Kardeş’i  delegenin iradesiyle sandığa gömerek seçilmiş İlçe Başkanı olmayı başardı.

VAROL GİTTİ ÇETİN GELDİ

Kapaklı MHP İlçe Teşkilatı’nda ise 2014 yılına İlçe Başkanı olarak giren Hayri Varol, seçimlerdeki başarısızlığın ardından istifa ederken, yerine atanan Yusuf Çetin, Aralık ayında yapılan kongrede İlçe Başkanı seçildi. BBP’de Turan Demircan İl Başkanı olurken, İlçe Başkanı ise Yılmaz Bulut seçildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.