Yezidler her dönem ortaya çıkıyor

Çerkezköy Hacı Bektaş-i Veli Derneği tarafından, Aşura Günü etkinliği kapsamında Kerbela’da şehit düşen Hz. Hüseyin (A.S.) ile Kerbela şehitleri için anma programı düzenlendi. Programda konuşan Bektaş-i Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Sinan Boztepe, “1375 yıl önce Yezid vardı, şimdi ise IŞİD var. Tarih ve zaman değişse de Yezid’ler her dönem ortaya çıkıyor. O dönem Hz. Hüseyin ve yanındakini kesenler, şimdi ise Hz. Hüseyin’i sevenleri kesiyorlar” açıklamasını yaptı

Yezidler her dönem  ortaya çıkıyor
11 Kasım 2014 Salı 07:54

Çerkezköy Hacı Bektaş-i Veli Derneği tarafından düzenlenen Aşure Günü etkinliğinde Hz. Hüseyin ile Kerbela Şehitleri anıldı. Programda konuşan Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, Kerbela’da yaşananların çok küçük bir kısmını bildiklerini söyleyerek “Kerbela’da Yezid’in karşısına Hz.Hüseyin çıkmasaydı İslam alaşağı edecekti, İslam’dan eser kalmayacaktı” dedi.

İLGİ YOĞUN OLDU

Çerkezköy Ehlibeyt Dergahı’nda dün saat 13.00’de başlayan programa yoğun bir katılım gerçekleştirildi. Anma programına Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Saray Kaymakamı Mehmet Ali Öner, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Müftü Yardımcısı Fikri Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan,  Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Çerkezköy Belediye eski Başkanı Ali Ertem, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.
 
PROGRAM KUR’AN TİLAVETİ İLE BAŞLADI

Programa Çorlu İmam Hüseyin Mescid-i Hocası Aydın Selim tarafından okunan Kur’an- Kerim Tilaveti ile başlandı. Kerbela’dan kesitler sunularak devam eden programın açılış konuşmasını Çerkezköy Hacı Bektaş-i Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe yaptı. Programa katılanları selamlayarak konuşmasına başlayan Sinan Boztepe, sözü Kerbela’ya getirdi. Kerbela’da yaşananların çok küçük bir kısmını bildiklerini söyleyen Boztepe “Kerbela’da Yezid’in karşısına Hz.Hüseyin çıkmasaydı İslam alaşağı edecekti, İslam’dan eser kalmayacaktı” dedi.

YEZİDLER HER DÖNEM ORTAYA ÇIKIYOR

Konuşmasına Yezid ile IŞİD arasında benzetmede bulunarak devam eden Boztepe “1375 yıl önce Yezid vardı, şimdi ise IŞİD var. Tarih ve zaman değişse de Yezid’ler her dönem ortaya çıkıyor. O dönem Hz. Hüseyin ve yanındakini kesenler, şimdi ise Hz. Hüseyin’i sevenleri kesiyorlar” dedi. “Allah’ın ismi zikredilerek cinayet işlenmez; işletilemez” diyerek sözlerini sürdüren Boztepe “Bugün yapılmak istenen budur. Anadolu’da Aleviyi-Sünniyi birbirine düşürmek için akla gelmedik bir çok oyun oynandı, ancak siyonist ve emperyalistlerin oyunları bizi birbirimize düşüremedi” diye konuştu.

KERBELA'DAN DERS ÇIKARILMALI

Boztepe, konuşmasını Ehlibeyt Dergahı inşaatı hakkında bilgi vererek tamamladı. Boztepe, Ehlibeyt Dergahı’nın yapımında katkı sunan herkese teşekkür ederek, çevre düzenlemesi içim Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden destek istedi. Programa İl Müftü Yardımcısı Fikri Şahin’in konuşması ile devam edildi. Ardından mersiye sahnelendi.  Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yaptığı konuşmada Kerbela olayından dersler çıkarılması gerektiğini söyleyerek, çıkarılacak derslerin birlik ve beraberliğe katkı getirmesini diledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ta programda bir konuşma yaptı.

FARKLILIKLAR ZENGİNLİĞİMİZ

Ehlibeyt Dergahı çevresinin çevre düzenlemesi sözünü vererek konuşmasına başlayan Kadir Albayrak, “Farklılıklarımız bizim zenginliğimizdir. Ramazan ayı da Muharrem ayı da milletimize aittir. Bugün sizlerle hep beraber burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Birlik ve beraberliğimize katkı sunmalıyız” ifadelerini kullandı.

VALİ YERLİKAYA: BİRBİRİMİZİ SEVELİM

Programda son olarak Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya bir konuşma gerçekleştirdi. Programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Vali Yerlikaya, bugün ‘Müslümanım’ diyen herkesin Kerbela’da yaşananlardan büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Hz.Hüseyin ile yanında bulunanların İslam için mücadele verdiklerini belirten Vali Yerlikaya “Onlar Kerbela’da zalimin karşısında ‘En büyük Allahtır’ demişlerdir. Birlik ve beraberliğimizi koruyalım, birbirimizi sevelim” dedi. Program aşure ikramının ardından tamamlandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.