Tren seferlerinin Nisan ayı ortasında başlayacağı bilgisi verildi

Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Şerafettin Deniz Çerkezköy’e gelerek, Türk Ulaşım-Sen üyeleri ile bir araya gelerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Tren seferlerinin Nisan ayı ortasında başlayacağı bilgisi verildi
08 Ocak 2015 Perşembe 18:14

 Çarşamba günü 14.00’de Türk Ulaşım Sen Mali Sekreteri Yusuf Kayan, Türk Ulaşım Sen 3 Nolu Şube Başkanı Öztürk Çınar ile Çerkezköy’e gelen Türk Ulaşım Sen Genel Başkanı Şerafettin Deniz Çerkezköy Türk Ulaşım Sen temsilcisi Abdurrahman Fırtın ve Çerkezköy TCDD Türk Ulaşım Sen Üyeleri ile bir araya geldi.

ÜLKE GÜNDEMİ İLE İLGİLİ DE KONUŞUYORUZ

Programda ilk olarak Türk Ulaşım Sen 3 Nolu Şube Başkanı Öztürk Çınar konuşma gerçekleştirirken "2013 yılında toplu sözleşme geçirdik. Yetkili sendika olan memur sen masaya oturdu. Yapılan toplu sözleşme aynı zamanda çalışanlar için 2014-2015 yılında enkaz yılı oldu. Çünkü orada komik 123 tl ‘lik rakam zaman sözleşmeye imza attılar. 6461 yasa gereği demiryollarının serbestleşmesi ile ilgili bizler 30 Mart 2013-4 Nisan 2013tarihleri arasında Kapıkule Edirne’ye kadar yürüdük. Bu yasanın çıkmaması için mücadele ettik. 16 nisanda iş bırakma eylemi gerçekleştirdik. Buna rağmen biz malum senin desteği ile çıktı. 2015 itibariyle ilgili de uygulanmaya başlanacak. Siyasi konuştuğumuz söyleniyor ama ülke gündemini ilgilendiren her konu aynı konu sivil toplum kuruluşlarını da ilgilendiriyor. Dolayısıyla sivil toplum kuruluşu olduğumuz için ülke gündemi ile ilgili de konuşuyoruz” dedi.

2014 YILINDA İMZALANAN BİR TOPLU SÖZLEŞME VAR

Öztürk Çınar'ın ardından konuşan Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Şerafettin Deniz "Biz kamu çalışanlarından Türk milletinden yanayız. Dertlerimize ve problemlerimize çare olabilir miyiz diye yollardayız. Sizlerle mücadelenin içindeyiz ve çalışıyoruz. Sendikal mücadele hak arama mücadelesidir. Hak bütün insanlık tarihi boyunca son derece önemsenmiş, yukarılarda tutulan bir kavramdır. Hak mücadelesi vermek tek başına yapmak yetersizdir. Sendika Hakkın ve adaletin birlikte düşünüldüğü bir mücadeledir. Sendikalar hem hakkın hem de adaletin kavgacısı olmalıdır. Dün olduğu gibi bugünde bunun mücadelesini yapıyoruz. 2013 yılında imzalanan bir toplu sözleşme var. Bu sözleşme 2014-2015 yılında bizlere yaşattıkları olumsuzluklar olacaktır" ifadelerini kullandı.

HERKES HUKUK VE ADALETİNİN MÜCADELESİNİ VERİR

Şerafettin Deniz, kimsenin kimseden üstün olmadığını belirtirken "Geçmiş geleceğin aynasıdır. 2015 yılı, 1 Ağustos 2016-2017’nin ücretleri ve sosyal hakları ile ilgili toplu sözleşme masasının kurulacağı tarihtir. Toplu sözleşme masaları ya Başbakanlıkta yada çalışma Bakanlığında kurulur. O toplu sözleşmeye çalışanlar adına sendika işveren adına hükümetin yetkilileri yada bürokratlar oturur. Kimse kimsenin üstü değildir. Herkes hukuk ve adaletinin mücadelesini verir. Toplu sözleşme masalarında talep ve beklentileri hükümet karşılamak zorunda olmaz ise sendikalar temsilcisi olduğu insanlarla alanları doldurmak hükümeti o alanlara çekmektir. Sendika gerektiğinde o masayı Kızılay meydanına çekebilecek kapasitede mantalitede olması lazımdır" dedi.  

123 LİRANIN KARŞILIĞI BİR YIL İÇİN YÜZDE 5.1


Demiryollarında işçilerin yüzde 3.5 zam aldıklarını ifade eden Deniz "2013 toplu sözleşme masasında sosyal haklarımız sıfır zam almıştır. 2002’den 2013 yılına kadar hak haline eflasyon kavramı masada hükümete peşkeş çekilmiştir. 176 lira brüt 123 lira net bir ücret ile 2014 yılı bütün çalışanlar olarak kayıp yılı geçmiştir. Bu kayıplar hayatımız boyunca bizim kayıplar olarak önümüzde durmaktadır. Çalışma bakanlığı ve konfederasyon açıklama yaptılar. Cumhuriyet tarihinin zammı olduğunu söylediler. Ortalama memur maaşlarına vurduğunda 123 liranın karşılığı bir yıl için yüzde 5.1’dir. Demiryollarında işçiler için yüzde 3.5’dir" ifadelerini kullandı.

TALEPLERİMİZ İÇİN MEYDANLARA ÇIKTIK

Türkiye Kamu Sen olarak 2014 yılında açıklanan rakamlarla gerçekleşen rakamlar arasında fark olduğunu belirten Deniz "Meydanlara çıktık.  2013 yılında kayıplarımızın giderilmesi için hükümetten yeni talepler yani ek zamlar talebinde bulunduk. Toplu sözleşme imzaladık orada ne aldıysanız odur dediler. Hakimler ve savcılarda kamu çalışanıdır. HSYK seçimlerinde hakimlere ve savcılara bin TL neden verdiniz. Onlarda kamu çalışanlarıdır. Toplu sözleşmeden faydalanıyorlar ise o zaman siz 1155’lik artışı hakim ve savcılara nasıl yaptınız neye göre yaptınız. Enflasyondan kalan kayıplarımızı istiyoruz dedik" dedi.

TALEPLERİMİZİ KARŞILAYIN DİYEMEZLER

Deniz konuşmasının devamında, "Bizim sahiplerimiz 2 milyon 700 bin kamu çalışanlarıdır. Gasp edilmiş hakları var onların sesi olmak adına meydanlarda talebimizi yerine getiriyoruz. Onları sıfırdan alıp bu noktaya taşıdılar ise onların sesi olmak zorundadırlar. Onların politikasına da hayır diyemiyorlar. Memur sen Ahmet Gündoğdu televizyona çıkıp Başbakan ve Bakanlar ile toplu sözleşme imzaladı. 4.3'lük kayıp ile karşı karşıya kaldılar. Taleplerimizi karşılayın diyemezler. Eğer bir gün açıklama yaparsa televizyon karşısında kendisinden özür dileyeceğim" dedi.

KENDİ SİTELERİNDE DEVRİM OLARAK İFADE ETTİLER

Sendikaların her yerde özelleştirmeye karşı olduğunu ifade eden Deniz "Özelleştirme süreci yaşıyoruz. KESK ve KAMUSEN yeniden yapılandırma ve özelleştirme sürecine karşı olduğunu söylüyor. Üzerlerine düşeni yapacaktır. Demiryolları yok olacaktır. Yasanın çıkmasını engelleyemedik. Eylemler yaptık. Biz bu yasanın çıkmaması için iki sendika elimizden geleni yaptık. Memur sen bu serbestleştirme demiryolları için hayırlı olduğunu anlatmaya çalışıyor. Yasanın çıkması ile birlikte nasıl bir ruh halinde yaşadığını herkes biliyor. Bu uygulama doğru olmadığını söylemediler. Yasanın çıktığı gün kendi sitelerinde devrim olarak ifade ettiler. Bütün sendikalar dünyanın her yerinde özelleştirmelere karşı çıkarlar. Sendikalar işçiden yada memurdan beslenirler. İşçilerin memurların çalışma ortamını ortadan kaldıran iş güvenliğini kaldıran çalışmaya bir sendikanın evet demesi sendikanın ana mantığına ve çıkış noktasına tamamen terstir" dedi.

 

BİRBİRİMİZİ SORGULAMALIYIZ

Türk Ulaşım Sen Genel Başkanı Şerafettin Deniz konuşmasının devamında, "Demiryollarında çalışan kardeşlerimizin her ay 350-400 lira arasında maaş kaybı var, bunun altına imza atanlar ile hala bazı demiryollarında çalışan kardeşlerimiz aynı yolda yürüyorlar. İş yerlerimiz kapatılmaya devam ederse, sözleşme masasında bizi satanlar ile beraber olmaya devam edersek, biz her şeye müstehakız demektir. Birbirimizi sorgulamalıyız. Onların oradaki varlıkları çocuklarımızın birer ekmeğinin gitmesi demektir. Bunu anlatmaya çalışalım" ifadelerini kullandı.

VARLIKLARINI HAKSIZLIKLAR ÜZERİNE İNŞA ETMİŞLER

TCDD'nin serbestleştirilmesi ve yeniden yapılandırılması ile ilgili de konuşan Deniz "Ulaştırma Memur-Sen bu konunun aleyhinde tek bir kelime söyleyemez. Önce hakka sahip olmalılar ki hak isteyebilsinler. Kuruldukları günden bu güne varlıklarını haksızlıklar üzerine inşa etmiş bir yapının, karşı direniş sergilemesi imkansızdır" dedi.  

SİYASET İLE KOL KOLA GİRERSENİZ SENDİKA OLMAZSINIZ

Sendikaların ne zaman siyaset ile birlik içerisinde bir duruma girerse o zaman sendikalıktan çıkacağını dile getiren Deniz "Başkanlar Kurulu masasında siyasetçi ve bürokrat bulunamaz. Muhattabınız ve mücadele edeceğiniz yer siyaset ve bürokrasi iken onlar ile kol kola girerseniz sendikalıktan çıkarsınız. Eğer bir gün Türk Ulaşım Sen'in tüm yetkililerini, Başkanlar Kurulu'nda o şekilde görürseniz ya bizi al aşağı edin, ya da istifa edersiniz. Çünkü o zaman sendika olmaktan çıkarız" ifadelerini kullandı.

BİZİM İLKBAHARIMIZ ONLARIN SONBAHARI GELDİ

Yeniden yetkili sendika ve konfederasyonların değerlendirileceği tarihin 15 Mayıs 2015 olduğunu belirten Deniz "Bütün iddiamız inşallah yetkili sendika olmayı başaracağız. Artık yavaş yavaş yukarıya doğru tırmanıyoruz. Buraya ikinci gelişimdir. Her yeri geziyoruz. Herkese ulaşmaya çalışıyoruz. İlk defa 2003-2014 dönemi içerisinde ilk defa malum sendika aşağı doğru, Türk Ulaşım Sen yukarıya çıkıyor. Onların Sonbahar'ı geldi bizim ise İlkbaharımız geldi" dedi.

TOPLU SÖZLEŞMENİN NASIL İMZALANACAĞINI BİZDEN ÖĞRENECEKLER

Masalarda hakkın hukuğun kavgasını dosta düşmana da göstereceklerini dile getiren Deniz"Toplu sözleşme masasında demiryollarında sendikalık nasıl yapılacakmış, hak nasıl yapılırmış, nasıl  direnilir göstereceğiz. Toplu sözleşmenin nasıl imzalanacağını bizden öğrenecekler. Kazanılmış haklarımızı toplu sözleşme masasında kazanacağız. Sizin sadece üye olmanız yetmez, öbür tarafta bulunan hakları gasp edilen hakları sendikacılığın gerçeklerini anlatmamız gerekiyor. Biz milli düşünebilen Türkiye'de en büyük en etkili sivil toplum örgütüyüz. Kamu sen’in nasıl bakış açısı içinde olduğunu biliyorsunuz. Geleceği ilgilendiren milli duruşunu muhafaza edecektir" ifadelerini kullandı.

SEFERLERİN NİSAN AYININ ORTALARINDA BAŞLAYACAĞI BİLGİSİ VERİLDİ

Gerçekleşen toplantının sonunda, Trakya Tren seferleri Çerkezköy-Kapıkule-Uzunköprü hatlarının ne zaman başlayacağı sorusuna cevap veren Deniz "Bu hatta çalışmalar yürütülüyor. Bir türlü bitirilemedi. Bölge Başkanı ve Cumhurbaşkanı ile yaptığı konuşmada Nisan ayının ortalarında seferlerin başlayacağı bilgisini verdi. Aynı zamanda yetkili arkadaşlar ile yaptıkları açıklamada haziran ayını bulacağı söylendi. Türkiye'de devlet demiryolları kurulurken kamu hizmeti görmek için kurulmuştur. Kamuya hizmet birinci görevdir. Ticari bir işletme gibi devlet demiryolları düşünülmemiştir. Trakya’da ve Türkiye’nin bir çok yerinde trenlerin seferlerden kaldırıldığını görüyoruz. Trakya sanayi ve tarım merkezidir. Burada kar zarar hesabı yapılarak bu iş yapılmaz" şeklinde konuştu ve ardından toplantı sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yurttaş - 10 yıl önce
uşşak sarı sendikalara güvenirseniz sonucuna da katlanırsınız...aldığınız zam çok bile.herkes layık olduğu şekilde yönetilir