Sarıkaya Hastanesi tamamlandı

Saray Devlet Hastanesi'ne 50 yataklı bir ek bina ve poliklinik odaları yaptıran hayırsever işadamı İsmail Sarıkaya ve oğlu Zafer Armağan Sarıkaya, ek bina ve poliklinik odalarının inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu ve bu hafta içinde inşaatı tamamlayarak, İl Sağlık Müdürlüğü'ne teslim edeceklerini açıkladı.

Sarıkaya Hastanesi tamamlandı
11 Aralık 2007 Salı 08:48

1 MİLYON YTL'NİN ÜZERİNDE BİR HAYIR

Saray Devlet Hastanesi'ne 1 milyon YTL'nin üzerinde bir yatırım yaparak, 50 yataklı bir ek bina ve poliklinik odaları yaptırdıklarını belirten hayırsever işadamı İsmail Sarıkaya, Necla-İsmail Sarıkaya Devlet Hastanesi'nin İl Sağlık Müdürlüğü tarafında tefrişatının tamamlanmasının ardından hizmete açılacağını kaydetti.

MODERN BİR BİNA

Kendisinin ve oğlu Z. Armağan Sarıka'yanın son derece modern bir hastane binası yaptıklarını belirten İsmail Sarıkaya, "4 katlı yapılan ek binanın bodrum katında film, röntgen laboratuarları, bay-bayan mescitler ve lavabolar bulunacak. Zemin katta ise idari kısım odaları, bekleme yerleri ve poliklinik odaları bulunacak. Diğer katlar ise servis odaları olacak" dedi.

MUTLU VE BAHTİYARIZ AMA...

Saray'a böyle bir eser kazandırdıkları için oğlu ile birlikte çok mutlu ve bahtiyar olduklarını belirten İsmail Sarıkaya, hastane inşaatını yaparken Saray'dan yeteri kadar destek görmediklerini belirterek, "Bu beni ve ailemi üzdü. Bu hastaneyi bırakın Türkiye'yi Yunanistan'a yapsam bana her türlü kolaylık sağlanır, elimiayağımı öperlerdi. Ama biz Saray'a yaparken ne yolumuzu yaptırabildik, ne kanalizasyon şebekemizi sorunsuz bir şekilde bağlatabildik, ne de binanın çevre aydınlatmasına yardımcı oldular.

BİR TEŞEKKÜR BİLE ETMEDİLER

Bu nasıl bir anlayış, düşünce tarzı anlamıyorum. Bu hastaneden ben ve ailem değil Saray halkı, yani burada yaşayan insanlar faydalanacak. Benim Saray'da yaşayan hiç bir yakın akrabam yok. Sarıkaya Ailesi belki bir daha bu hastaneye bile gelmeyecek ama Saraylıyım diyenler, Saray'ın sorunları ile ilgilenenler bize bir teşekkür bile etmediler. Bu da beni ve ailemi fazlasıyla üzdü" dedi.

YILMAZ VE ERTEM YARDIM ETTİ

Saray'dan yeteri desteği görmeyince Hastane'nin çevre aydınlatması için Büyükyoncalı Belediye Başkanı Nureddin Yılmaz'dan yardım istediklerini ve Nureddin Yılmaz'ın aydınlatma direkleri vererek binanın çevre aydınlatmasını sağladığını, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'in ise bir kere söylemekle 120 metreküp parketaş gönderdiğini belirten İsmail Sarıkaya, "Her iki Belediye Başkanımıza da sonsuz teşekkürlerimi, şükranlarımı, saygılarımı sunuyorum" dedi.

SARIKAYA'NN HAYAT HİKAYESİ

1995 yılında Saray'a yerleşerek 300 dönümlük bir alana Sarıkaya Çiftliği'ni kuran İsmail Sarıkaya, 1950'li yılların başında İstanbul'da başladığı kerestecilik işini de bırakıyordu.

SARAY'A NASIL YERLEŞTİ?

Saray'da çiftlik kurarak besicilik ve damızlık hayvan yetiştiriciliği yapmak isteyen İsmail Sarıkaya'nın tüm planlarını o yıllarda dünyayı kasıp kavuran Deli Dna hastalığı bozarken, İsmail Sarıkaya ahırlarını bile yaptığı yatırımdan vazgeçiyor ve inşaat sektörüne geriyordu.

İNŞAATA GİRDİ

Ailesine yabancı olmayan bir sektöre giren ve kısa sürede Saray'da birçok inşaatın altına imzasını atan İsmail Sarıkaya'nın işlerinin yolunda gitmesi ile birlikte merhum eşi Necla Sarıkaya'nın kendisine baskıları artıyordu. Eşi Necla Sarıkaya, hayat arkadaşı İsmail Sarıkaya'dan Türkiye'nin fakir bölgelerinden birine okul yapmasını istiyorve şöyle diyordu:

EŞİNİN DÜŞÜNCESİ NEY İDİ?

"İsmail bey, o minicik yüreklerin,bedenlerin çamur, toz, toprak içinde okula gitmesinler. Böyle çok fakir bir bölgeye okul yapalım. Bu çocuklara yardım edelim."

HASTANE KENDİSİNE AKTARILDI

Eşinin söyledikleri kafasında yer eden İsmail Sarıkaya, 2005 yılında aniden eşini kaybedince geriye artık onun tek dileği olan bir okul yaptırma projesi kalıyordu. Okul yaptırmak için harekete geçen ve çalışmalar yapan İsmail Sarıkaya'ya, Saray'daki Devlet Hastanesi Binası'nın yetersiz kaldığı, vatandaşların sağlık hizmeti almakta sıkıntılar yaşadığı ve Devletin buraya yatırım yapmadığını ifade ediliyordu.

VE KABUL ETTİ

Sağlık alanında Saray'da bu yönde bir sıkıntı olduğu kendisine iletilince Saray Kaymakamı Yaşar Karadeniz ve Saray'ın önde gelen siyasetçileri İsmail Sarıkaya'dan Saray Devlet Hastanesi'ne bir ek bina yapmasını istediler. Bu teklif karşısında kararsız kalan İSmail Sarıkaya, daha sonra sağlığında en az eğitim kadar önemli olduğu kanısına vararak, ek bina yaptırmayı kabul etti.

TİP PROJEYİ BEĞENMEDİ

Devletin getirdiği ve önlerine koyduğu tip projeleri beğenmeyen İsmail Sarıkaya, oğlu Armağan Sarıkaya ve Mimarı Günay Kadakal ile birlikte yeni bir proje hazırlamak istediklerini Vali A. Nezih Doğan'a aktardılar. Sarıkaya Ailesi'nin bu talebini olumlu bulan Vali A. Nezih Doğan, kendi projelerini hazırlatmalarını ve Bakanlıktan onaylatmalarını istedi.

7 AYDA BİTİRDİ

Hemen projelerini hazırlatan İsmail Sarıkaya, projeyi hazırladıktan sonra 1 gün içinde Ankara'da onayı aldılar ve Mayıs ayının 10'nunda hastane inşaatına başladılar. Gecesini gündüzüne katarak 7 ay gibi bir sürede hastane binasını tamamlayayan İsmail Sarıkaya, "Gecem gündüzüm inşaatta geçti. Çok sevdiğim merhum eşimin ve kendimin ismini taşıyan bu hastane binası inşaatını gelmiş-geçmiş tüm nesillerimin hayrı için üstlendim. Bu inşaatı seve seve, yorulmadan 7 ay gibi bir sürede, hiçbir masraftan kaçınmadan ve yaptıklarımızın tamamı da vergiden düşürmeden binayı bitirdik. Bu hafta içinde hastane ibnasındaki ufak tefek eksiklerde tamamlanır ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne binayı teslim ederiz. Eğer İl Sağlık Müdürlğü binanın içinin tefrişatını tamamlarsa hastanenin Ocak 2008 yılından itibaren hizmet vermemesi için hiçbir neden yok" dedi.

KİMİN AKLINA GELİRDİ

"Kimin aklına gelirdi 1950'li yıllarda Zara'dan İstanbul'a gelip çay kaşığı ile topladığım paraları 2000'li yıllarda kepçe ile Saray'a getirip, buraya hizmet yapacağım" diye sözlerini sürdüren İsmail Sarıkaya, vicdanen çok rahat ve mutlu olduğunu belirterek, kendisinin en büyük yardımcısı olan Zafer Armağan Sarıkaya ile her zaman gurur duyduğunu belirterek, "Gerçekten çok hayırlı, vefalı bir oğlum var. Benim en büyük destekçim, yardımcım. Böyle evlat dostlar başına" dedi.

HARCAMALARI VERGİDEN DÜŞMEYECEK

Hastane ek binası ve poliklinikler için yaptığı harcamaların hiçbir kuruşunu vergiden düşmeyeceğini ve tüm maliyeti kendisinin karşılayacağını belirten İsmail Sarıkaya, eşinin hayrına yaptıracağı ek binanın adının Necla-İsmail Sarıkaya Hastanesi olacağını kaydetti.

DÖRT DÖRTLÜK OLACAK

580 metrekare inşaat alanı olan ek binanın 4 kat üzerine yapıldığını belirten İsmail Sarıkaya, 50 yataklı olacak ek binadaki odaların çoğunun ikişer yataklı olacağını ve banyo, tuvaletin bulunacağını belirterek, "Ayrıca 5,6 tane odada tek kişilik, özel oda olacak. Ayrıca poliklinik odaları vs.'de olacak" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.