Protestoya katılanlara hakaret davası başladı

Geçtiğimiz yıl yapılan 17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu’nun ardından Hükümet Çorlu’da CHP Gençlik Kolları ve Türkiye Liseliler Birliği (TLB) ve Çorlu halkı tarafından protesto edilmiş ve atılan sloganların ardından 15 kişiye dava açılmıştı. Açılan davanın ilk duruşması Çorlu Adliyesi’nde görüldü

Protestoya katılanlara hakaret davası başladı
11 Aralık 2014 Perşembe 08:32

Protestolar sırasında toplanan kalabalık Atatürk Meydanı’ndan Halk Bankasına kadar sloganlar atarak yürümüştü. Bu yürüyüşe Çorlu Savcılığı dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Hırsız’ denildiği gerekçesi ile 15 kişiye dava açmıştı. Açılan davada TLB üyelerinin yaşları 18 yaşından küçük olduğu için duruşmaları diğerlerinden ayrı görüldü.

TLB üyelerinin duruşması Çorlu 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma 12 Şubat 2014 tarihine ertelendi. Duruşma sonrasında TLB’lilerin avukatı Bahadır Berk ve Çorlu TLB eski Başkanı Ferdi Tarhan bir açıklama yaptı. Avukat Bahadır Berk yaptığı açıklamada Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihat kararlarını hatırlatarak şunları söyledi. “Göz önündeki insanlar, yöneticiler diğer insanlara göre biraz daha töleranslı, tahammüllü olması gerekir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bu konuda açık kararları var. Onları mahkemeye sunduk. Toplum önündeki insanların biraz daha töleranslı olmaları gerekir “ dedi. Bahadır Berk TLB’lilerin yaşlarını hatırlatarak şunları söyledi. “Gün geldi, insanların yaşlarını büyüterek idam ettiler. Gün geldi bu gençleri mahkemelerde yargılıyorlar.”

BİZLER ÇANAKKALEDEKİ 15’LİLERİZ

TLB Çorlu eski Başkanı Ferdi Tanhan şunları söyledi. “Bizler bugün 17 Aralık Operasyonu kapsamında dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a hırsız dediğimiz gerekçesi ile burada bulunuyoruz. Bu davanın bize açılmış olmasının bir sebebi var bizler en güçlü halka olduğumuz için, en güçlü cehpe örgütü olduğumuz için bu saldırı dava bize yöneltildi. Çanakkale’de 15’liler nasıl şehit olduğu ise bizde aynı özveri ve güven ile halkımız ve vatanımız için çalışıyoruz. Biz kimseye hakaret etmeyiz. Türkiye’de siyaseti bir bilim olarak üreten bir kurum varsa oda Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Liseliler Birliği’dir” dedi.
TLB’lileri İşçi Partisi Çorlu İlçe Örgütü de yalnız bırakmadı. Duruşmada onlarda hazır bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.