Oldu olacak yönetmelik çıkartsınlar

CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ’da bir ortaokulda muhalif gazeteleri okudukları gerekçesiyle haklarında soruşturma başlatılan öğretmenlerin durumunu Meclis gündemine taşıdı. CHP’li Yüceer, “Oldu olacak Bakanlık yönetmelik çıkarsın, öğretmenlerin hangi gazete okuyacağına da karar versin” dedi

Oldu olacak yönetmelik çıkartsınlar
01 Aralık 2014 Pazartesi 08:38

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ’da bir ortaokulda muhalif gazeteleri okudukları gerekçesiyle haklarında soruşturma başlatılan öğretmenlerin durumunu Meclis gündemine taşıdı. TBMM Başkanlığına Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Yüceer, Safiye Osman Çeliker Ortaokulu öğretmenine okula Sözcü ve Yeniçağ gazeteleri getirdiği için bir yıl kademe ilerlemesinin durdurulma cezası verildiğini kaydetti.

BİR GARİP SUÇLAMA

Yüceer, öğretmene, gazeteleri öğretmenler odasında dersi boş olan diğer öğretmenlere de okuttuğu suçlaması yöneltildiğini, gazete başlıklarını paylaştığı bir diğer öğretmene de aynı cezanın verildiğini bildirdi.  Muhalif gazeteleri okuduğu için cezalandırılan her iki öğretmenin de başka bir okula tayin edildiğini belirten Yüceer, cezanın iptali için öğretmenler tarafından idari mahkemeye dava açıldığını söyledi.

BAKANLIK KARAR VERSİN

AKP’yi eleştiren gazete manşetlerinden hareketle bir partinin sözcüsü olmakla itham edilen öğretmenlerin, siyasi partiyi övme-yerme “suçu” işlediğinin öne sürüldüğünü kaydeden Yüceer, “Öğretmenlerin okulda en özgür olduğu alan öğretmen odaları. Öğretmenler odasında gazete okuduğu için bir öğretmen hakkında soruşturma açılır mı? Basına baskı ve sansürün ayyuka çıktığı ülkemizde, şimdi de muhalif gazeteleri okuyanlar cezalandırılmaya başlandı.Amaç öğretmenleri baskı altına almak, susturmak. Oldu olacak Bakanlık yönetmelik çıkarsın, öğretmenlerin hangi gazete okuyacağına da karar versin. Biz bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız, eğitim emekçilerimizi yalnız bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

YASAL DAYANAĞI NE?

CHP’li Yüceer, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

1-Öğretmenlere açılan soruşturmanın yasal dayanağı nedir?

2-Öğretmenlerini kendi aralarında günlük gelişmeleri tartışmaları yasak mıdır? Son 5 yılda gazete okuduğu için herhangi bir öğretmen hakkında soruşturma açılmış mıdır?

3-Bir öğretmenin okula gazete götürmesinin nesi sakıncalıdır? Gazete okuduğu için bir öğretmenin cezalandırılması hangi mevzuatta yazmaktadır?

MUHALİF GAZETE OKUMAK SUÇ MU?

4-Öğretmenlerin cezalandırılması partinizi eleştiren muhalif gazeteleri okumaları yüzünden midir?

5-Bakanlığınızın öğretmenlerin okuyacağını istediği gazeteler listesi var mıdır? Öğretmenlerin hangi gazeteleri okuması serbesttir?

6-Son 5 yılda Tekirdağ’da kaç öğretmen hakkında soruşturma başlatılmıştır? Sonuçları ne olmuştur? Soruşturma açılan öğretmenlerin sendikalara göre dağılımı nedir?"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
emekli öğretmen - 10 yıl önce
sayın vekil,izliyoruz;belediyeye bazı sorular soruluyor bakıyorum sizi hiç ilgilendirmiyor.çok iyi niyetle duyulmadığını düşünerek tüm chp ilgili ve yetkililerine soruları bir kezde ben tekrar edeyim. 1- ramazan ayında dağıtılan erzak paketleri kimden, kaça alındı,bu şirket çerkezköy de hangi esnafa mal veriyor,belediyeye paketleri verirken bu esnafa komisyon verdi mi?2-atatürk caddesi orta refüj boyama işi kaça bölündü ,boyama işini kimler kaç bin liraya yaptı .işi alanlar boyaları kimden aldı?3-teski nin çerkezköydeki kazı işlerini neden hep aynı müteahhit yapıyor,aylık teski ye kaç bin liralık fatura kesiyor,bu kişi chp üyesimidir?bu güne kadar chp li yetkililer sorulara cevap veremedi bu soruların cevabını yetkililerden öğrenin ve kamuoyu ile paylaşın ki akp den farkınız olsun.yoksa değişen bir şey yok ha akp,ha chp.ha vahap,ha ali..