Kongre'de Aday değilim

Çerkezköy Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil basın toplantısı gerçekleştirerek Cumartesi günü yapılacak olan kongre'de tekrar aday olmayacağını açıkladı. Yeşil, düzenlediği toplantıda "3 dönem kadın kolları başkanı olarak kongreye gittim ve seçilerek 3 dönem kadın kolları başkanlığı yaptım. Cumartesi günü saat 15.00'da Altınsaray Düğün Salonu'nda yeni bir kongreye gidiyoruz. Ben bu dönemde aday değilim" ifadelerini kullandı

Kongre'de Aday değilim
06 Ocak 2015 Salı 18:00

 KONGRE CUMARTESİ GÜNÜ YAPILACAK

3 dönem Ak Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanlığı görevini yaptığını belirten Nurhan Yeşil " Ben Ak Parti'nin kurucularıyla beraber bu teşkilattaki görevime başladım. İlk dönemde, Kadın Kolları'nda aktif olarak görev alıyordum. İlk kongrede İlçe Yönetim Kurulunda görev aldım. Partimizde istifalar olduktan sonra mevcut atamayla seçilen Hasan Karaca'nın Başkanlığında bir yerel seçim kazandık. İki dönem yine Ak Parti'li bir Belediye Başkanı'na burada seçim kazandırdık. Ben genel merkezin de o zamanki oluruyla kadın kolları başkanı olarak ilk dönemde atandım. 3 dönem kadın kolları başkanı olarak kongreye gittim ve seçilerek 3 dönem kadın kolları başkanlığı yaptım. Cumartesi günü saat 15.00'da Altınsaray Düğün Salonu'nda yeni bir kongreye gidiyoruz. Ben bu dönemde aday değilim" dedi.

SİYASETİ İNANARAK VE SEVEREK YAPTIM

Bugüne kadar güzel siyaset yaptığını dile getiren Yeşil "Ak Parti'nin üç dönem şartının olduğunu belirten Yeşil "Kadın kollarımızda, eğer tekrar aday olursam bu şartı kaldırabileceklerini belirttiler. Devam edebilirsin dediler. Ama mevcut İlçe Başkanımız da sağ olsun aynı yönde istişare ettik. Bazen yeni gelen arkadaşların önünü açmak gerekir. Çerkezköy'de Çerkezköy kamuoyuyla kurumlarıyla vatandaşlarıyla bugüne kadar güzel bir siyaset yaptığıma inanıyorum. Bu siyaseti inanarak ve severek yaptım" ifadelerini kullandı.

AKTİF OLMASADA YANLARINDA OLACAĞIM

Bu zamana kadar Parti'de gerçekleşen her toplantıya heyecanla geldiğini belirten Yeşil "Bugün de aynı heyecanı hissediyorum. Partimden kopmuyorum. Bu bir ayrılık, bu bir veda değil. Ben önümüzdeki dönemde de partimde aktif olarak olmasa da arzu ettikleri her dönemde her çalışmada yanlarında bulunacağım. Yeni gelenlerin önünü açmak gerektiğini düşündüğüm için aday olmuyorum" dedi.

RÜVEYDA HANIMI DESTEKLİYORUZ

 Rüveyda Akbay'ı kongrede destekleyeceklerini belirten Yeşil "Kendisini biz de destekliyoruz. İlçe başkanımızla istişare ettik, genel merkezimizle de istişare ettik. Onun bana ihtiyacı olduğu her an, bana ihtiyaç olduğu her dönemde yanında olacağım.  İnşallah bundan sonra çok aktif olmasam da arzu edilen her dönemde her çalışmada yanlarında bulunacağım" ifadelerini kullandı.

HER TÜRLÜ YANINDA OLURUM

Nuran Yeşil, basın mensuplarına da teşekkür ederken "Bugüne kadar sizlerle de çok güzel çalışmalar yaptık. Her türlü çalışmamızda yanımızda oldunuz. Bu anlamda da size çok teşekkür ediyorum. Mutlaka vatandaşa hizmet etmek için siyasette olmak gerekmiyor. Siyasetin içinde aktif olmak gerekmiyor. Ben bana ihtiyacı olan her vatandaşın her türlü yine yanında olurum. Olmaya da devam edeceğim" dedi.

KADINLARIN ÖNÜ AÇILMALI

Gerçekleşecek olan kongre'de Çerkezköy'lü bayanları da listeye dahil edebileceklerini belirten Yeşil "Bayanlarımızın aktif olarak siyasetin içerisinde olmasını istiyoruz. Onları da aramızda görmek bizleri mutlu eder. Delegelerimizi aradık, ulaşmaya çalıştık. Ama Çerkezköy'de ki bayanların kongreye katılması bizim en çok arzu ettiğimiz şeydir. Orda bayanların siyasette ne kadar aktif rol oynadığını kadınların siyasete sıcak baktığını ve kadınların önünün açılması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

KADINLARIMIZI KONGREYE BEKLİYORUZ

Kendisinden sonra gelecek olan yönetime başarılar dileyen Nuran Yeşil "Çerkezköy'de siyasete sıcak bakan arkadaşlarımız eğer teşkilatımıza gelirlerse biz de bu yönetimde yer almak istiyoruz derlerse ya da kongre havamızı görmek isterlerse gelmeleri bizi onure eder. Kadının dayanışması olur. Umarım kadınlarımızın önü engellenmez, açılır. Bu anlamda ben yeni ekibini oluşturacak olan arkadaşım Rüveyda’ya da başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

BU BİR VEDA DEĞİL

Yeni oluşan ekibin mevcut ekip ile devam edeceğini sözlerine ekleyen Yeşil "Umarım daha iyi şeyler yaparlar. Dediğim gibi ihtiyaçları olduğu her zaman yanında olacağım. Teşekkür ederim inşallah iyi bir kongre süreciyle bu işi noktalamış oluruz. Tabi siyasete bitti demiyoruz. Bu bir veda değil. Arzuladıkları her dakika teşkilatımın yanında olmaya devam edeceğim. İnşallah önümüzdeki süreçlerde belki farklı şeylerde farklı kulvarlarda göreceksiniz, yine seçim var, siyasetimize devam edeceğiz" dedi.

ARKADAŞLARIM BENİM İSMİMDE KARAR KILDILAR

Basın mensuplarının Rüveyda Akbay'a düşüncelerini sorması üzerine Akbay "Nuran hanım bizim başkanımızdı.  Ben de kadın kollarında görev aldım. Nuran hanım bırakmak istediğini söyledi. İçimizden birini seçelim dedik. Ve arkadaşlarım benim ismim üzerinde karar kıldılar. Böyle uygun gördüler. Hayırlısı neyse o olsun diyoruz. Birlik beraberlik içerisinde inşallah en iyi yerlere taşıyacağız. Kadınlar birbirlerine destek olmak zorundalar. Kadınlarımızı siyasette görmeyi biz çok istiyoruz" dedi ve toplantı sona erdi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.