Kar hayatı olumsuz etkiledi

Çerkezköy’de iki gündür devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Şehir merkezinde ara arterlerde yollarda sıkıntı yaşanmazken, şiddetli kar yağışı ara sokaklarda yoğun kar birikintilerine yol açması vatandaşların olumsuz etkilenmesine sebep oldu. Kar yağışı nedeniyle Çerkezköy’de okullar 1 gün tatil edildi

Kar hayatı olumsuz etkiledi
02 Ocak 2015 Cuma 08:20

 ÇERKEZKÖY'E İLK KAR DÜŞTÜ

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava Çerkezköy'de kar yağışı şeklinde etkili oldu. Çerkezköy’de iki gündür etkili olan ve geçtiğimiz Salı günü akşam saatlerinde etkisi artıran kar yağışı ara arterlerde ve ara sokaklarda yolların kar ile örtülmesine neden oldu.

BELEDİYE EKİPLERİ FAZLA MESAİ YAPTI

Tipi şeklinde yağan kar nedeniyle bazı ara sokaklarda yollar kapandı. Belediye ekiplerine bağlı araçlar yol açma ve tuzlama çalışmaları gerçekleştirirken, çalışmalar kar şiddetini azaltana kadar devam etti.

EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Özellikle Cengiz Topel Caddesi’nden Tepe Emlak Konutları istikametine gitmek isteyen araçlar akşam saatlerinde kaygan zemin yüzünden sıkıntılar yaşadı. Ağır yüklü araçlar yol kenarına çekildiği Cengiz Topel Caddesi’nde, fabrika servisleri ise uzun uğraşlar sonucu rampayı çıkabildiler.Öte yandan kar yağışının etkili olduğu Çerkezköy’de ilk, orta, lise dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

OTOBÜS SEFERLERİ 

Çerkezköy-İstanbul Karayolunun Selimpaşa civarında etkili olan kar yağışı nedeniyle Çerkezköy- İstanbul arası seferler geçici olarak iptal edildi. Ayrıca Çorlu-Çerkezköy- Saray arası yolcu taşıyan Kale Birlik seferlerinde de aksama meydana geldi. Vize-Saray ile Tekirdağ-Şarköy ve Saray-Çerkezköy ilçelerini birbirine bağlayan karayolu, etkili olan yoğun tipi nedeniyle zaman zaman yol ulaşıma kapandı.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ YAŞANDI

Şiddetli kar yağışı ile birlikte TIR şoförleri araçlarını garajlara ve bekleme noktalarına çekerek kar yağışının dinmesini beklediler. Kar yağışı nedeniyle elektrik hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle Çerkezköy ve bölgesinde zaman zaman elektrik kesinti yaşandı. 

KAR YAĞIŞININ TADINI ÇIKARANLAR DA OLDU

Bütün olumsuzluklara rağmen kar yağışının tadını çıkaranlarda oldu. Karın yağmasını fırsat bilen bazı vatandaşlar evlerinden çıkarak kartopu oynayarak karın tadını çıkardılar.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.