Hijyen eğitimi başarı belgeleri verildi

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün başlatmış olduğu 'Hijyen eğitimini' tamamlayan okul yöneticileri, kantin işletmecileri ve çalışanlar düzenlenen program ile başarı belgelerini aldılar

Hijyen eğitimi başarı belgeleri verildi
11 Aralık 2014 Perşembe 08:35

ÇTSO Seminer Salonu'nda gerçekleştirilen programda, eğitimi başarı ile tamamlayan 115 kantin işletmecisi ve 36 okul idarecisine başarı belgeleri Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak tarafından verildi.
 
HİJYENİK BİR ORTAM SAĞLANMASI KAÇINILMAZ ZORUNLULUKTUR
 
Düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlarken, Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili İsa Altay bir konuşma gerçekleştirdi. Sağlıklı beslenmenin, sağlıklı nesiller yetişebilmesi için büyük önem taşıdığını dile getiren Altay "Okul kantinlerinde hijyenik bir ortam sağlanması kaçınılmaz bir zorunluluktur. Eksik ya da hatalı beslenen çocuklarda, obeziteden kansızlığa birçok hastalık görülmekte ve çocuklarımızın algılama, adaptasyon, hayata aktif katılım gibi sorunları da ortaya çıkabilmektedir. Bu anlamda da, çocukların kantinden beslenmesi, kantinden temin edebilecekleri gıdaların hijyenik ortamda ve hijyen kurallarına uyan bireylerle sunulması önemlidir” ifadelerini kullandı.
 
BİRÇOK KONUDA EĞİTİM VERİLDİ
 
Bakanlık tarafından 'Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği'nin çıkarıldığını sözlerine ekleyen İsa Altay "Gıda işletmelerinin özel hijyen şartlarına, gıda güvenilirliğine ve resmi kontrolüne ilişkin kuralları belirlemek amacıyla çıkartılan yönetmelik gereği, ilçemizdeki okullara yönelik eğitimlerle, gerek okul idarecilerine, gerekse kantin işletmecilerine, kantinlerde kullanılacak gıdaların satın alınmasından taşınmasına, hazırlanmasından pişirilmesine, özellikle dondurulmuş olarak muhafaza edilen ürünlerin muhafaza koşullarına, ürünlerin tüketime sunulmasına kadar birçok konuda eğitim verilmiştir. Eğitim sonunda 36 okul idarecisi ve 115 kantin işletmecisi belge almaya hak kazanmıştır” dedi.
 
BELGESİ OLMAYANLAR ÇALIŞAMAYACAK
 
Söz konusu yönetmelikte 2015 yılı ile birlikte belge sahibi olmayan kişilerin bu tür yerlerde çalışmalarının yasaklandığını dile getiren İsa Altay "Bu nedenle, hali hazırda bu tip işletmelerde çalışıp da henüz belge almayan kişilerin, yeni bir eğitime katılması için Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir” dedi.
 
GIDA TÜKETİMİ KONUSUNDA ÇOK HASSASIZ
 
Programda daha sonra Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay bir konuşma gerçekleştirdi. Gıda güvenliğini bir insan hakkı olarak nitelendiren Kaymakam Kubilay “Bizler güvenli gıda tüketimi konusunda çok hassasız. Özellikle geleceğimiz olan çocuklarımızın okullarda güvenli şekilde gıda tüketmesi, son derece önemlidir” ifadelerini kullandı.
 
HABERSİZ KANTİN DENETİMLERİ DEVAM EDECEK
 
Kaymakam Kubilay, "Göreve geldiğimden beri habersiz kantin denetimleri gerçekleştiriyoruz. Bu denetimlerimiz devam edecek. Güvenli gıda tüketimi çok önemlidir" dedi ve ardından başarı belgesi almaya hak kazananları tebrik etti.
 
BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ
 
Program'da Kaymakam Metin Kubilay’ın konuşmasının ardından, eğitimi başarıyla tamamlayan okul idarecileri ve kantin işletmecilerine başarı belgeleri takdim edildi.
 
Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.