Gümüşhaneliler 3’üncü geleneksel gecede bir araya geldi

Kısa bir süre önce Çerkezköy Gümüşhaneliler derneği yerine Tekirdağ Gümüşhaneliler olarak isim değişikliğine giden Gümüşhaneliler geleneksel hale getirilen gecede bir araya geldiler. 3’üncüsü düzenlenen geceye katılım oldukça yoğun olurken, düzenlenen gece Tek Rumeli TV’den de canlı olarak yayınlandı

Gümüşhaneliler 3’üncü geleneksel gecede bir araya geldi
02 Aralık 2014 Salı 07:52

KATILIM OLDUKÇA YOĞUN OLDU

Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği üyeleri ve misafirleri Lemar düğün salonunda düzenlenen gecede bir araya geldiler. Cumartesi akşamı düzenlenen 3’üncü Geleneksel Tekirdağ Gümüşhaneliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma gecesine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AKP Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Hasan Hatipoğlu, Dernek Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

TEKİRDAĞ DA TEK DERNEK OLMAMIZ ÜZÜCÜ BİR DURUM

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Gümüşhane yöresine özgü yöresel oyunlar oynandı. Düzenlenen gecenin açılış konuşmasında söz alan Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Hasan Hatipoğlu, “Dernek ismimizin değişmesiyle birlikte üzerimize düşen görevler daha da arttı. 2006 yılında Çerkezköy Gümüşhaneliler Derneği olarak kurulmuştuk. Tekirdağ’da tek dernek olması ciddi anlamda üzücü bir durum. Çerkezköy genelinde 1800 Gümüşhaneli, Tekirdağ genelinde ise 7 Bin 500 Gümüşhanelinin arasında bir dernek olmasını istemezdik. Biz İl genelinde tek çatı olarak tüm hemşehrilerimizi bir çatı altında toplamak için bir araya geldik” diye konuştu.

ÜYE SAYIMIZI ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ

Üye sayılarının il genelinde yüzde 5 civarında olduğunun altını çizen Hatipoğlu, “Dernekler üyeleriyle ayakta durur ve üyelerimizden isteğimiz daha fazla hemşehrilere ulaşmak. İlk olarak biz yöneticilere bu iş düşüyor ama dört koldan üye sayımız için çalışmalıyız” dedi.

GECENİN DÜZENLENMESİNDE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Dernek Başkanı Hasan Hatipoğlu’nun ardından konuşma yapmak üzere sahneye gelen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Gümüşhaneliler derneğinin başarılarının devamını diliyorum. Bugün de burada güzel bir gece organize etmişler. Başta dernek Başkanı Hasan Hatipoğlu olmak üzere herkese içten teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

GÜMÜŞHANE BENDE ÖZEL BİR YERE SAHİP

2009 yılında Gümüşhane’de görev yaptığını hatırlatan Kaymakam Kubilay, “2009 Yılında Kelkit’te görev yaptım. Gümüşhane benim için çok özel ve hep gurur duyduğum bir yer oldu.  Rahatlıkla söyleyebilirim ki Gümüşhane, Kelkit ve diğer yerleri rüyalarımızın şehridir” dedi.

GECE TEK RUMELİ TV’DEN CANLI YAYINLANDI

Açılış konuşmalarının ardından Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Hasan Hatipoğlu tarafından Kaymakam Metin Kubilay’a plaket takdim edildi. Düzenlenen gece Tek Rumeli TV’den de canlı olarak yayınlandı.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.