Engel tanımadan günlerini kutladılar

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Çerkezköy'de çeşitli etkinlikler ile kutlanırken engelli vatandaşların hazırlamış olduğu gösterilerde duygu dolu dakikalar yaşandı

 Engel tanımadan günlerini kutladılar
05 Aralık 2014 Cuma 07:28

 PROGRAM YÜRÜYÜŞ İLE BAŞLADI

Çerkezköy Pera Pastanesi önünde yürüyüş ile başlayan program Cumhuriyet Meydanı'nda Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyelerinin Atatürk Anıtı'na çelenk koyması ile devam etti. Programda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Meral Dağaşan günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirdi.


HALK EĞİTİM MERKEZİ'NDE DEVAM ETTİ

Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen programın sona ermesinin ardından Halk Eğitim Merkezi'ne geçildi. Saat 13.30'da başlayan program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

PROGRAMA İLGİ BÜYÜKTÜ

Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Anadolu Partisi İlçe Başkanı Nurtekin Erol, Belediye Meclis üyeleri, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve eşi Müjgan Karagöz, Çerkezköy Milli Eğitim Şube Müdürü Müslüm Hamaz ve İrfan Danışmaz,Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Beyaz Ay Derneği Tekirdağ Şubesi Başkan Vekili Adnan Şahin, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

1992 YILINDA İLAN EDİLDİ

Programda daha sonra Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'nin hazırlamış olduğu foklor gösterisi sergilendi. Gösteri izleyiciler tarafından büyük beğeni toplarken ardından Çerkezköy Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Şengül Civan bir konuşma gerçekleştirdi. Şengül Civan konuşmasına, 3 Aralık gününün tüm dünyada olduğu gibi Çerkezköy'de de Engelliler Günü olarak kutlandığını belirterek başlarken " 3 Aralık günü 1992 yılında Birleşmiş Milletlerin aldığı bir karar ile 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir" dedi.


ENGELLİ BİREYLER İÇİN YAPILACAK ÇOK ŞEY VAR

Şengül Civan konuşmasının devamında, engelli bireylerin topluma kazandırılması konusunda herkesin yapacağı çok şeyi olduğunu dile getirirken "Ülke nüfusumuzun büyüklüğü herkes tarafından biliniyor. Ama bu nüfusun ne kadarını engelli bireylerin oluşturduğunu çoğumuz bilmiyoruz. Araştırmalar sonucunda ortaya çıkan tablo hiç de önemsenmeyecek gibi değildir. Ülkemizdeki engelli bireylerin oranı yüzde 12’dir. Bu rakam herhalde bizlerin engelli bireylerimiz için ne kadar çalışmamız gerektiği hakkında bilgi vermektedir. Ayrıca her insanın bir özürlü adayı olduğunu düşünürsek yapılacak çalışmaları da çok daha fazla önemsemek gerekir. Engelli bireylerimizi topluma kazandırmak ve hayatlarını kolaylaştırabilmek için küçük büyük bütün bireylerin yapabileceği pek çok şey vardır” ifadelerini kullandı.

ÇERKEZKÖY'Ü ENGELSİZ BİR İLÇE YAPMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ


Konuşmasına "Çerkezköy'ü engelsiz bir İlçe yapmak için hep birlikte el ele vererek çalışmamız gerekir" sözleriyle devam eden Civan “ Engelli bireylerimize yardımcı olmak istiyorsak, onlara acıyarak yaklaşma yerine Konfiçyus’un dediği gibi onlara balık verme yerine, balık tutmayı öğretmeliyiz. Engellilerin beceri ve yetenekleri doğrultusunda iş imkanı sağlayarak onları üretken ve verimli hale getirebiliriz. Bizler Kent Konseyi Engeliler Meclisi olarak engellilerin toplum içinde eğitim ve üretim kapasitelerinin geliştirilmesi ve toplumsal yaşam içinde daha fazla yer almalarının sağlanması, kent yönetimine aktif olarak katılması ve engellilere yönelik sorunlara çözüm üretilmesi amacıyla kurulan engellilerin ve engelliler ile ilgili kamu kurumları, sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu demokratik bir yapıyız. Çerkezköy’ü engelsiz bir ilçe yapmak için hep birlikte el ele vererek çalışmamız gerekmektedir” dedi.

KUBİLAY VE AKAY'A TEŞEKKÜR ETTİ

Şengül Civan konuşmasının sonunda, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay'a teşekkür ederken "Engelliler için büyük önem arz eden Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin İlçemize açılmasında emeklerini esirgemeyen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay'a ve bugüne kadar yaptıkları ve yapacakları hizmetlerden dolayı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'a teşekkür ediyorum. Bu anlamlı günde yanımızda olmanız bizleri mutlu etmiştir" ifadelerini kullandı.

 10 YIL ÖZEL İNSANLAR İLE ÇALIŞTIM
Çerkezköy Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Şengül Civan’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Cemal Sabırlı bir konuşma gerçekleştirdi.  3 Aralık Engelliler Gününün sevginin, şevkatin ve fedakarlığın günü olduğunu kaydeden Sabırlı “ 15 yıllık eğitimci hayatımda 10 yılını özel insanların yanında olarak çalıştım. Onlardan öğrenmemiz gereken çok şeyler var. Özel insanların yanına gittiğiniz zaman cesareti, fedakarlığı, mücadeleyi ve pes etmemeyi öğreniyorsunuz” diye konuştu.


RAM KAZANDIRILDIĞI İÇİN MUTLUYUZ

Sabırlı konuşmasının devamında "Çerkezköy'e Rehberlik ve Araştırma Merkezi kazandırıldığı için mutluyuz. Ram Merkezini istemiştik ve hizmet vermeye de başladık. Amacımız ise özel insanlara hizmet etmek ve onların yanında olup destek olmaktır. Kızılpınar’da hizmet veren kurumumuz Kaymakam Metin Kubilay’ın çalışmaları doğrultusunda Çerkezköy’de hizmet verecektir. Bizim yanımızda olduğunuz için ve hayatımızı renklendirdiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Program Cemal Sabırlı'nın konuşmasının ardınadn Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü slaytının gösterimi ile devam etti. Gösterinin ardından ise Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim Merkezi İş Okulu öğrencilerinin şiir oratoryosu sahnelendi. Ardından mektup yarışmasında dereceye giren mektupların okunması ile birlikte salonda bulunan engelliler ve vatandaşlar duygusal anlar yaşadı.

ENGELLİLERE SAHİP ÇIKMAK ORTAK SORUMLULUKTUR

Program daha sonra Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay'ın konuşması ile devam etti. Kaymakam Kubilay yaptığı konuşmada " 3 Aralık günü, engelli vatandaşlarımızın haklarına dikkat çekmesi açısından oldukça önem arz etmektedir. Bir toplumun gelişmişlik düzeyi engellilere sunulan imkan ve hizmetlerle doğru orantılıdır. Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının önemli göstergelerinden birisidir” ifadelerini kullandı.


TEŞEKKÜR ETTİ

Kubilay konuşmasının devamında "İlçemizde engelli vatandaşlarımıza yardım amacıyla büyük gayretlerini gördüğümüz ve ilçemize okul kazandıran Müjgan-Serkan Karagöz çiftine teşekkürü bir borç biliyorum. Yine kapsamda aynı çalışmalar yapan ve ilçemiz Belediyesinin destekleri ile Engelliler Yaşam evini ilçemize kazandıran Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya’ya ve dernek yönetimini de tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu ve engelli vatandaşların ve ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutladı.


MEKTUP YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın konuşmasının ardından mektup yarışmasında dereceye giren Berkant Demir’e, Damla Dağaşan’a, Ülker Karahan’a, Remziye Özen’e ve Büşra Tecmen’e Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy Milli Eğitim Şube Müdürü Müslüm Hamaz tarafından ödülleri verildi.

Program Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Semah ekibinin gösterisi ile sona ererken, programın sonunda protokol üyeleri ve vatandaşlar engellileri ayakta alkışladılar.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.