Emlakçılar Akay’ı ziyaret etti

Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan ve yönetimi Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti. Başkan Vahap Akay, göreve yeni seçilen Daimi Tavan ve Yönetimi’ne hayırlı olsun dileklerinde bulunurken ziyarette ayrıca Çerkezköy’ün bazı emlak ve imar sorunları da konuşuldu

Emlakçılar Akay’ı ziyaret etti
12 Aralık 2014 Cuma 08:44

DURUMU EN AZ MAĞDURİYET İLE ÇÖZMENİN PEŞİNDEYİZ

Gerçekleşen ziyarette konuşan Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan, Belediye Başkanı Vahap Akay’a bir soru yöneltti.  Daimi Tavan’ın “Tepe Mevkii’nde, eski belediyeler döneminden günümüze sarkan imar uygulamaları ile ilgili sorunlar var. Çözülememiş bir takım mağduriyetler var. Belediyemiz bu konuda ne gibi çalışmalar yapıyor?” sorusuna cevap veren Başkan Vahap Akay “Bu alanla ilgili sıkıntımız biliyorsunuz yaklaşık 15 senelik bir meseledir. Çerkezköy-Kızılpınar arasındaki bir çok yer de bu alanın içerisinde kalmış durumdadır. Ciddi mağduriyetler söz konusu, vatandaş vergisini veriyor ama yatırıma dönüştürüp Çerkezköy’e kazandıramıyor. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor, göreve geldiğimiz günden beri ilgileniyoruz. O bölge daha önce de bazı süreçler yaşamış, onların da sonuçlanma süreleri var. Şu an çok bağlayıcı bir durum yok ancak gelişmeler yaşandığında sizlerle ve kamuoyuyla paylaşacağız. En az mağduriyetle durumu nasıl çözebiliriz bunun peşindeyiz” dedi.

DAİRE ALIMLARI ZORLAŞTI

Bu konuda çözüm sürecinde dernek olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirten Daimi Tavan; “Çerkezköy’de inşaat yapacak yer kalmadı. Bu yüzden inşaat maliyetlerinden ziyade yer fiyatları da artmaya başladı. Daire alımları da zorlaştı” ifadelerini kullandı.

ATIKLAR İÇİN GERİ DÖNÜŞÜM DÜŞÜNÜLÜYOR

Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan, özellikle Ambardere’de görülmekte olan hafriyat atıklarının akıbeti ile ilgili de bir soru sordu.  Soru üzerine Başkan Akay “30 Mart’tan sonra yeni yasayla, evsel, hafriyat ve inşaat atıkları gibi tüm atıkların işletimi ve kontrolü Büyükşehir Belediyesi’ne devroldu. Çevre Koruma Daire Başkanlığı’nın bu konuda çalışma yapmasını bekliyoruz. Biz de bu sıkıntılarımızı Büyükşehirle paylaşıyoruz, bir iki ay içerisinde çözeceğiz. Biz denetim ve kontrollerini yapıyoruz ancak bu sorunla ilgili bir çözüm bulacağız. Bununla ilgili geri dönüşüm projesi var” dedi.

NEFES ALINACAK MEKANLARI ÇOĞALTMAK İSTİYORUZ

Ziyarette Tepe ve Kızılpınar Kocameşe Piknik Alanları ile ilgili çalışmaların da olduğunu belirten Akay “Bu alanların Belediye’ye tahsisi konusunda çalışmalar yapıyoruz.  Kocameşe Piknik Alanı da Orman Bölge Müdürlüğü'nün kontrolünde. Burasını da Belediye'ye kiralama usulüyle tahsisini istedik. Vatandaşlarımızın nefes alacağı mekanları çoğaltmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.