Çolakoğlu, Balçıkla mera ıslahı olmaz

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ali Çolakoğlu, Çorlu Deresinin ıslahında çıkacak balçığın döküleceği Kızılpınar mahallesindeki mera alanını inceledi.

Çolakoğlu, Balçıkla mera ıslahı olmaz
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
09 Ağustos 2023 Çarşamba 11:48

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ali Çolakoğlu, DSİ tarafından Çorlu Deresi’nin ıslahı dolayısıyla çıkacak olan balçık çamurun Kızılpınar Meralarına dökülecek olmasının mera ıslahı değil mera katliamı olduğunu belirtti.

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ali Çolakoğlu, hızlı tren çalışmaları nedeni ile Çorlu Deresi’nin ıslahı çalışmalarında Devlet Su işleri tarafından dereden çıkacak balçığın döküleceği Kızılpınar mera alanında bir açıklamada bulunarak, girdi fiyatları yüzünden zaten ölme noktası gelen hayvancılığa, mera ıslağı adı altında yapılacak olan bu balçık dökümünün hayvancılık yapanlara büyük bir darbe olacağını belirtti.

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ali Çolakoğlu , Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Kafalı, Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay, Çerkezköy Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Yılmaz Mardin, DSİ tarafından Çorlu Deresi’nin ıslahı dolayısıyla, Kızılpınar Mahallesi’nde dereden çıkan balçıkların dökülmesi planlanan 800 dönümlük merada incelemelerde bulundular.

Çolakoğlu geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Bağlık Viyadüğü’nün açılışında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın dikkat çektiği konunun önemini gündemine alarak, “Hızlı tren çalışmaları nedeni ile Çorlu Deresi’nin ıslahı için Devlet Su İşleri tarafından ihale yapılmış. Yapılacak olan her olumlu işin başımızın üstünde yeri var, Çorlu Deresi’nin ıslahına ve hızlı tren çalışmalarına kesinlikle tarafız.

Ancak 18 Temmuz 2023 tarihli İl Mera Komisyon kararında Çorlu Deresi’nden çıkacak balçığı, Kızılpınar’ın meralarına ıslah edilme bahanesi ile dökülmek istendiği, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından dillendirildi. Bunu bölgenin tarım ve hayvancılıkla uğraşan insanları olarak kabul etmemiz mümkün değil. Yaklaşık 70 bin kamyon ve 1 milyon metreküp balçık, zaten artan girdi maliyetleri nedeniyle zorlukla, Kızılpınar’da hayvancılık yapan, meralarından geçimini sağlayan üyelerimizi olumsuz etkileyecek. Ayrıca bu mera alanında 2 adet hayvanların sulanmasında da kullanılan kaliteli su kaynağı ve mevsimsel gölet var, bunlarda yok olacak. Dökülecek olan balçık yıllarca evsel ve sanayi atıklarla kirletilmiş bir balçık. Tertemiz meranın bununla kirletilmesi nasıl olurda mera ıslahı adı altında bize dayatılır.

Bizim buna sessiz kalmamız beklenemez. Hızlı tren çalışmalarını tabiî ki destekliyoruz. Çorlu Deresi bir an önce ıslah edilmeli, geç bile kaldı. Biz yanlışa yanlış, doğruya doğru demek zorundayız. O meraları bir balçık denizine dönüştürmek doğru değil. Bu işin karşısındayız. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay bunu dillendirdi. Başkanı bu konuda destekliyoruz. Bu işin karşısında olan kim varsa onu da sonuna kadar destekliyeceğiz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.