Çerkezköy’e tarihinde görmediği kadar öğretmen geldi

CHP Çerkezköy İlçe Yönetiminin yeni ziyaret durağı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü oldu. Ziyarette eğitim konusu gündeme gelirken, eğitim hakkında açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy’de öğretmen sıkıntısının olmadığını ifade ederek, “Son iller arası yer değiştirme ve ilk atama ile Çerkezköy tarihinde görmediği kadar öğretmen geldi. Her zaman 350-400 ücretli öğretmen çalıştırırken bu yıl doğum ve askerlik izninde olanlar dahil yüz kişiyiz. Bunun belki de 20-30 kişisi doğum ve asker izninde o öğretmenleriz hali hazırda varlar ama bu nedenlerden dolayı çalışamıyorlar. Personel noktasında çok iyiyiz ama bunun fiziksel mekan noktasında da iyi olmasını bekliyoruz” dedi.

Çerkezköy’e tarihinde görmediği kadar öğretmen geldi
07 Kasım 2014 Cuma 08:54

ÇERKEZKÖY’E KAZANDIRACAKLARIMIZA BAKACAĞIZ

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ziyaretlerine ara vermeden devam eden CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı Yönetiminin yeni durağı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü oldu. Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ı makamında ziyaret eden CHP yönetimi eğitimi üzerine sohbet ederken, CHP İlçe Başkanı Hasan Demir yaptığı konuşmada, “CHP olarak Çerkezköy’deki artımız, yerel yönetimde iktidarız ve belediyemiz ile birlikte Çerkezköy’e kazandırdıklarımıza bakacağız. Daha iyi binalara gideceksiniz ama ön tarafta ki güzelliğin arka tarafta daha yüksek düzeyde olması gerektiği hesapları içindeyiz” diye konuştu.

UZUN YILLAR KALACAĞIZ

Çerkezköy’e en iyi şeyleri kazandırma gayreti içinde olacaklarını ifade eden Demir, “Yerel yönetimde ilçe yapısını iç içe bir dayanışma içinde birbirini destekleyerek, Çerkezköy’e kazandıracakları şeylere bakması lazım. Şu anda göreve gelmemizin altında yatan en önemli nedenlerden bir tanesi de budur. Yani belediye başkanlığımız Çerkezköy’e uzun süreli hizmet edecektir. Uzun yıllar kalacağız. Çerkezköy de ortak paydamız iyi şeyler yapmak için göreve geldik” açıklamasında bulundu.

FİZİKSEL MEKAN NOKTASINDA SIKINTI VAR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, CHP heyetine teşekkür ederek, eğitimdeki gelişmeler hakkında bilgi verdi. Erdoğan yaptığı konuşmada, “Eğitim camiası olarak yapılacak olan çalışmalarda katkı bekliyoruz. Çerkezköy de eğitim sorunu tüm birimleri ve vatandaşları ilgilendiriyor. Bunlarla ilgili çözümlerin sonuçları da tüm birimlere yayılacak. Herkesi paydaş görüyoruz ve bu noktada çözümle beraber bekliyoruz. Bu işin sadece fiziksel yönünden ziyade Çerkezköy’de ki eğitim alanlarının iyileştirmesine katkı olacağını umut ediyoruz. Çerkezköy de ikili eğitimin yoğun olduğu öğrenci sirkülasyonu, bugün ki istatistiklere göre yüzde 12 oranında arttığı ve oran artmaya devam ederse fiziksel mekan noktasında sıkıntı yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

ÇERKEZKÖY TARİHİNDE GÖRMEDİĞİ KADAR ÖĞRETMEN GELDİ

Öğretmen noktasında bu sene çok rahat olduklarının altını çizen Hüseyin Erdoğan, “Son iller arası yer değiştirme ve ilk atama ile Çerkezköy tarihinde görmediği kadar öğretmen geldi. Her zaman 350-400 ücretli öğretmen çalıştırırken bu yıl doğum ve askerlik izninde olanlar dahil yüz kişiyiz. Bunun belki de 20-30 kişisi doğum ve asker izninde o öğretmenleriz hali hazırda varlar ama bu nedenlerden dolayı çalışamıyorlar. Personel noktasında çok iyiyiz ama bunun fiziksel mekan noktasında da iyi olmasını bekliyoruz. Derslikler aşırı şekilde yapılıyor ama Çerkezköy’de kampus hedefi var ve biran önce normal eğitime geçmemiz gerekiyor” dedi.

KAMPÜS PROJESİ İLE ÇERKEZKÖY RAHAT BİR NEFES ALACAKTIR

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın Ambardere hayata geçirmeyi düşündüğü kampus projesinin Çerkezköy’ü çok rahatlatacağını belirten CHP İlçe Başkanı Demir, “Okulları toplama projesi var. Çerkezköy 113 bin nüfuslu ama 120 bin civarlarında seyreden bir nüfus var. Her yıl 5 bin civarında bir artış oluyor. Öyle bir proje hayata geçerse Çerkezköy’ün nefes alabileceği alanlar olacak. Trafik sorunu ve güvenlik anlamında çok daha derli toplu bir alana gelmiş olacak. Çocuklar bizim geleceğimiz ve etrafında dönen tehlikelerin bertaraf edilmesi ortadan kaldırılması denetimleri de kolaylaştırır duruma gelir. Onun en önemli faydalarından biri de hızla ihtiyaç duyulan derslik sayısı böyle bir proje ile rahatlayacak. Sonrasında da bir bölge de bir kısmı kapatılır aktarılır yada kapatılmaz aktarılır nefes alınabilecek bir ortam yaratılacak” açıklamasında bulundu.

ANNELERİMİZİ EĞİTME NOKTASINDA ÇALIŞMALARIMIZ VAR

Kampus projesi olmazsa bile Çerkezköy’ün acil olarak dersliğe ihtiyacının olduğunun ifade eden Hüseyin Erdoğan, şunları söyledi; “Tüm veriler artık bunu gösteriyor. Fevzipaşa İlkokulunda normal eğitime geçtik ama bütün okullarda bunu arzuluyoruz. Var olan ikili öğretimde öğrenci bilgiyi alıyor bunu kabul ediyoruz ve bilgi noktasında bir eksiklikten bahsetmiyoruz. Esas olan öğrencinin bilgiden sonra sosyal yaşamını sağlayabilecek alanın olması. Ortam sağlamamız gerekiyor ama ikili eğitimde bunu sağlamamız mümkün değil. Bizim derdimiz bilgiyi aktarma noktasında değil, öğrenciye daha uzun süre binalarda tutma, bununla başarılabilir ve öğrenciler en azından akşam 5’e kadar okullarda kalırsa daha güvenli ve etkileşimin olacağı bir ortam olacak. Çünkü başında bir öğretmen olacak ve bilinçli bir şekilde bir işle meşgul olacak. Yoksa sokaklarda gidip oyun oynama anlamında söylemiyoruz. Çerkezköy’ün buna çok ihtiyacı var. Çünkü çalışanların yoğun olduğu bir bölge anne babanın çok zaman ayıramadığı bir öğrenci kitlesi ile bir aradayız. Özellikle annelere ulaşmaya çalışıyoruz. Özellikle dezavantajlı ve göçün fazla olduğu bölgelerde yani Kızılpınar 125.Yıl ilkokulunda anneleri eğitme noktasında bir çalışmamız var.”

DEZAVANTAJLI BÖLÜMLERİ AVANTAJA ÇEVİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Eğitimde kaybolan zamanı kayıp bir zaman olarak değerlendiren Erdoğan, “Telafisi yok. Çünkü sonra başka şeyler öğretmek lazım. Veliköy en rahat bölgemiz ve tekli öğretim yapıyoruz. Okullarımız müsait ama Kızılpınar bu nokta da sınıf mevcutlarını en aza indirgememiz gerekiyor. İnci Narin’de 24-25’lerde öğrenci var. Öğretmen bire bir ulaşsın diye dezavantajlı bölümü avantaja çevirmeye çalışıyoruz” dedi.

EĞİTİM SORUNU BERTARAF EDEBİLECEĞİMİZ BİR SORUN DEĞİL

Ziyaret son olarak konuşan Hasan Demir, Kızılpınar da yapılması planlanan yeni okulun sevindirici bir durum olduğunu ifade ederek, “Kızılpınar en çok nüfus alan mahallemiz ve büyümeye hazır. Eğitim sorunlarını asla bertaraf edebileceğimiz sorunlarımız değil. Suyunuz bir gün akmaz ama çocuklarınız yarın ki sıkıntılarla karşı karşıya kalıp sıkıntı yaşarlarsa tahammül edemeyiz” şeklinde konuştu. Ziyaret iyi niyet temennilerinin ardından sona erdi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
öğretmen - 10 yıl önce
bu öğretmenlerin gelişini ,bu çok başarılı(!) müdüre borçluyuz...allah seni başımızdan ayırmasın..dünün paraleli,bugünün akplisi...