Çerkezköy tarihinde bir ilk; ihracat ithalatı geçti

Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü kayıtlarına göre Kasım ayı ihracat ve ithalat rakamları açıklandı. Kasım ayında 142 milyon 212 bin dolar ihracat yapılırken, 132 milyon 608 bin dolar ithalat gerçekleştirildi. İthalat ve ihracat rakamlarına göre Çerkezköy tarihinde ilk defa ihracatın ithalatı geçtiği ifade edildi

Çerkezköy tarihinde bir ilk; ihracat ithalatı geçti
03 Aralık 2014 Çarşamba 08:07

ÇERKEZKÖY TARİHİNDE BİR İLK YAŞANDI

Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü Kasım ayı ithalat ve ihracat rakamlarını açıkladı. Kasım ayında Gümrük Müdürlüğü ithalatta azalış ihracatta ise artış kaydetti. Bu ay ilk kez ihracat ithalatı geçerken, Çerkezköy tarihinde de bir ilk yaşandığı ifade edildi.

İHRACAAT 13 MİLYON DOLAR ARTTI

Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü kayıtlarına göre Kasım ayında 142 milyon 212 bin dolar ihracat yapılırken, 132 milyon 608 bin dolar ithalat gerçekleştirildi. Ekim ayında ise 135 milyon 349 bin dolar ithalat, 129 milyon 894 bin dolar da ihracat yapıldığı belirtildi. İhracat 13 milyon dolar artarken, ithalatta da 3 milyon dolarlık bir azalma olduğu açıklandı.

İTHALATTA AZALIŞ OLUNCA DIŞ TİCARET AÇIĞI VERDİK

Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklamada, “Türkiye’nin dış ticareti açığı azaldı diyorlar ve bu çok doğru. Bizim Gümrük’ten yola çıkarsak önceleri 20-30 milyon dolar oluyordu ithalat ve dolayısıyla dış ticaret açığımız oluyordu. Şimdi ise ihracat ithalatı geçmiş durumda. Daraltıcı önlemlerle birlikte ithalatta ciddi bir azalış var. İthalatta azalış olunca dış ticaret fazlası verdik. İhracattan ithalatı çıkardığımız zaman dış ticaret fazlasını bulmuş oluyoruz” denildi.

İLK SIRADA BEYAZ EŞYA YER ALIYOR

Yetkililer ayrıca ihracat ve ithalat ürünleri hakkında da bilgi vererek, “İhracatta ilk sırayı beyaz eşya alırken, sırasıyla demir çelik ürünleri, tekstil ve kimyasal kimyevi maddeler. İthalatta ise beyaz eşya parça ve aksamları, kimyasal ile tekstil ham maddesi ve demir çelik ürünleri yer alıyor” ifadeleri kullanıldı.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.