ÇEMYO'dan Huzur Evi sakinlerine yılbaşı kutlaması

Çerkezköy Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Çorlu Huzurevi'nde "Filizler Çınarlarıyla Buluşuyor" programı düzenledi. Geleneksel hale getirilen ve bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilen programda, sanatçı Tufan Oğuz ve Yüksek Okul Korosu’nun seslendirdiği şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlenen huzurevi sakinleri, seslendirdikleri türkü ve şiirlerle de programa renk kattılar

ÇEMYO'dan Huzur Evi sakinlerine yılbaşı kutlaması
05 Ocak 2015 Pazartesi 08:21

 Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından düzenlenen ‘Filizler Çınarlarıyla Buluşuyor’  programı renkli görüntüler ile gerçekleşti. Çorlu Huzurevi’nde gerçekleşen programa, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Ercan Buluş ve Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Dr. Recep Çalışkan ile Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlileri de katıldı.

 DANSLAR EŞLİĞİNDE EĞLENDİLER

Yüksek Okul öğrencilerinden oluşan Türk Halk Müziği Korosu’nun seslendirdiği türkülerle başlayan eğlence, aynı zamanda Yüksekokul eski öğrencisi olan müzisyen Tufan Oğuz ve orkestrasının seslendirdiği şarkılarla zirveye çıktı. Hareketli parçalar eşliğinde öğrencilerle dans edip halaylar çeken huzurevi sakinleri, gönüllerince eğlenirken, seslendirdikleri türkü ve şiirlerle de programa renk kattılar. Huzurevi’nde kalan 87 yaşındaki Ramazan Akdemir, seslendirdiği ‘Leyla’ ve ‘Sarı Gelin’ türküleri ile, salondan yoğun alkış alırken, 67 yaşındaki Fikriye Küçükçayır ise ‘ihtiyar Olunca’ isimli şiirini okuyarak, katılımcıları hayran bıraktılar.  

RUH HEP GENÇ KALIR

Programda konuşan Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ercan Buluş da, geleneksel hale getirdikleri bu programı, önümüzdeki yıllara da taşıyacaklarını belirterek, “Bu yıl 7’ncisini düzenlediğimiz, programın inşallah gelecek yıl 8’ncisini gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı. Konuşmasında, Huzurevi sakinleri için ‘tecrübeli gençler’ ifadesini kullanan Buluş “Çünkü, yaşlanan bedendir, ruh hep genç kalır” diyerek, bütün katılımcılara, teşekkür etti. 

PROGRAM BİTTİĞİNDE DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Huzurevi’nde kalan 68 çınar için 68 öğrencinin görev aldığı program, canlı müzik eşliğinde zaman zaman duygulandıran türküler, zaman zaman da neşelendiren şarkılarla sona ererken, yaklaşık 3 saat süren yeni yıl buluşmasının en hüzünlü anı ise vedalaşma sırasında gerçekleşti. Sıkı sıkı kucakladıkları öğrencilerden ayrılırken hüzünlenen Huzurevi Sakinleri, öğrencilerin ‘Bulduğumuz her fırsatta sizleri ziyaret edeceğiz’ sözüyle moral buldular.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.