Cem Evi'nde Kurban Lokması ve Aşure etkinliği düzenlendi

Cem Vakfı Kapaklı Erenler Cem Evi tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla Kurban Lokması ve Aşure etkinliği düzenlendi. Etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Kapaklı Erenler Cem Evi Kurucu Başkanı Enver Koçer "Cem Evleri'nin yasal statüye oturtulması ve özlük haklarının geri verilmesini talep ediyoruz. Nedense bu güne kadar Diyanet İşleri Başkanlığı'nı aşamadık. Kendi ülkemizde üvey evlatlığımız devam ediyor" ifadelerini kullandı

Cem Evi'nde Kurban Lokması ve Aşure etkinliği düzenlendi
11 Kasım 2014 Salı 07:55

YOĞUN BİR KATILIM İLE GERÇEKLEŞTİ
 
Cem Vakfı Kapaklı Erenler Cem Evi'nde gerçekleştirilen etkinliğe katılım yoğun oldu. Düzenlenen Kurban Lokması ve Aşure etkinliğine Kapaklı  Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Kapaklı Erenler Cem Evi Kurucu Başkanı ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Enver Koçer, Kapaklı Erenler Cem Evi Şube Başkanı İrfan Duman, Cem Evi Dedesi Ali Gündüz, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri vatandaşlar ve çok sayıda davetli katılırken, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Başkan Yardımcısı İmdat Özgör de programlarının yoğunluğu dolayısıyla etkinliğe daha sonra iştirak etti.
 
ZALİMLİĞİN VE HAKSIZLIĞIN KARŞISINDA BOYUN EĞMEMİŞTİR
 
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı ve konuşmalara geçildi. Açılış konuşmasını Cem Evi Şube Başkanı İrfan Duman yaparken "Hz. Hüseyin Efendimiz ve ehlibeyti zalimliğin ve haksızlığın karşısında boyun eğmeden dik duruşuyla gönüllerde taht kurmuş, yüzlerce yıllık bir maziye sahip olmasına rağmen hala insanlığın gönlündeki yerini ve tazeliğini korumaya devam etmektedir. 680 yılında öldü diye düşünülen Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerimiz, 1400 yıldan fazla süre geçmesine rağmen hiçbir zaman unutulmamış, aksine gün geçtikçe gönüllerde daha fazla yer etmiştir. Bununla birlikte Yezid ve onun gibiler lanetle anılmışlardır" dedi.
 
ALEVİLİK DIŞLANMIŞTIR
 
Duman, konuşmasının devamında "Zalim günümüzde hala zalimliğinden vazgeçmiyor. İnsanlık tarihi başlangıcından beri var olan Alevilik, İslamiyet tarafından ne yazık ki anlaşılmamış, horlanmış ve dışlanmıştır. Muaviye’nin Hz. Ali’den hile ile zapt ettiği halifelik, haksız olarak verilen karar ve uygulamalar, günümüz yöneticileri tarafından birebir takdir edilmiştir” ifadelerini kullandı.
 
EHLİBEYT SEVGİSİ DOLU GÜNLERİN GELECEĞİNE İNANIYORUZ
 
Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Hattı Müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır' sözlerini hatırlatarak konuşmasına devam eden Duman " Bunca haksızlığın karşısında Ulu Önder Atatürk’ün bu sözü büyük bir ehemmiyet arz etmektedir. Tüm kurumlarımızın bu parçalı yapıdan vazgeçmesi ve toplumumuzun, haksızlığın karşısında birlik olarak hak mücadelesinde bulunması gerektiğini düşünüyor, insan, tanrı ve sevgi üçgeninde birleşip, barış dolu, hakkaniyet dolu, ehlibeyt sevgisi dolu günlerin geleceğine inanıyoruz. Bu yolda atılacak her adım, insanlığın hak ettiği noktaya gelmesinde büyük bir önem taşıyacaktır” dedi.
 
ÜSTTEKİLER HALA HAKLARIMIZI YİYORLAR
 
Cem Evi Şube Başkanı İrfan Duman'ın konuşmasını sonlandırmasının ardından söz alan Cem Evi Kurucu Başkanı ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Enver Koçer "23 yıldır Cem Evlerine hizmet ediyorum. Bu süre zarfında Diyanet İşleri Başkanlığı ve  hükümet ile çelişkiye düşmüştür.  Bugün sadece Hz. Hüseyin’den bahsetmek isterdim ancak problemleri bir kez daha dile getirmek istiyorum. Üsttekiler hala haklarımızı yiyorlar. Siyasiler ‘Haklısınız isteklerinizi yerine getireceğiz’ diyorlar ama nedense bu güne kadar Diyanet İşleri Başkanlığı’nı bir türlü aşamadık. Kendi ülkemizde üvey evlatlığımız devam ediyor” şeklinde konuştu ve ülkenin mevcut durumunu ateş yumağına benzetti. Koçer “Bir de bunun içine Aleviler mi girsin? Biz merkeze insanı koyduk. Haklarımızı sadece demokratik platformlar üzerinden arıyoruz” dedi.
 
ÜVEY EVLATLIK BİZİ BIKTIRDI
 
Alevilerin haklarını alamadığını dile getiren Koçer "Bizlere 'Müslüman isen işte cami burada gel diyorlar. Bizler vergimizi veriyoruz, sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Bütün gelirler Sünnilere ayrılıyor. Aleviler haklarını alamıyor. Diyanet aklını başına alsın, üvey evlatlık bizi bıktırdı. Alevi toplumunu dışlamadan, Cem Evleri’nin yasal statüye oturtulmasını ve özlük haklarımızın verilmesini istiyoruz” dedi.
 
BUNUN ANLAMI BİRLİK VE BERABERLİKTİR
 
Cem Evi Kurucu Başkanı ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Enver Koçer 'in ardından Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz bir konuşma gerçekleştirdi. Peygamber'i sevmenin, Allahın sevdiği kulu olmak demek olduğunu belirten Gürbüz "Aşurenin içine 10 ila 40 çeşit malzeme koyulur. Bunun anlamı da birlik beraberliktir. Hz. Hüseyin’i sevmek Hz. Ali’yi sevmektir. Hz. Ali’yi sevmek, peygamberi sevmektir. Peygamberi sevmek Allahın sevdiği kulu olmak demektir” ifadelerini kullandı ve Alevi vatandaşların toplumun temel taşı olduğunu sözlerine ekleyerek,  ülkede her anlamda birlik bütünlüğe ihtiyaç olduğuna vurgu yaptıktan sonra konuşmasını tamamladı.
 
CUMHURİYET'İN AYDINLIĞINA GÜÇ VEREN İNSANLARSINIZ
 
Düzenlenen etkinlikte son olarak Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban bir konuşma gerçekleştirdi. Alevilerin, Cumhuriyet'in aydınlığına güç veren insanlar olduğunu belirten Çoban "Ülkemizde şuan acı ve gözyaşı var. Sizler, zulme ve baskıya karşı duran insanların mirasçılarısınız. Cumhuriyetin aydınlığına büyük güç veren insanlarsınız” dedi ve konuşmasının sonunda barış ve kardeşliğin hakim olduğu bir ülke ve dünya diledi.
 
AŞURE VE KAVURMA İKRAMINDA BULUNULDU
 
Programda daha sonra Cem Evi Dedesi Ali Gündüz dua okurken, konuklara aşure ve kavurma dağıtıldı.
 
Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.