Artık hizmet için hazırız

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Meclis Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarına 2014 yılını değerlendirdi.

Artık hizmet için hazırız
02 Ocak 2015 Cuma 08:25

 “Artık hizmet için hazırız, güçlüyüz” diyerek sözlerine başlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Seçimlerden sonra göreve geldiğimizde halkımızdan biraz zaman istemiştik. Yeni kurulan Büyükşehir Belediyesi’nin sağlam temeller üzerine oturmasını sağlamak, yapılanmamızı tamamlamak ve sistemin işleyişini sağlamak için biraz süre istemiştik. Artık bugün geldiğimiz noktada Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet için hazırız. Ve Güçlüyüz. Hem maddi anlamda hem de teknik araç, ekipman ve kalifiye personel anlamında güçlüyüz.

TÜM KÖY YOLLARI ASFALTLANACAK

Fen İşleri Daire Başkanlığımıza 20 Milyon TL’lik iş makinesi alımı yaptık. Makine parkımızı güçlendirdik. Hizmet edebilmeniz için her anlamda güçlü olmanız gerekmektedir. Biz artık güçlüyüz. Asfalt mevsiminde hiçbir sıkıntı yaşamadan çalışmalarımızı yapacağız. Süleymanpaşa’da sıkıntı yaşaşan bölgelerde altyapı çalışmalarının bitmesi ile birlikte derhal yol düzenleme çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Özellikle Altınova ve Değirmenaltı’nda Nisan 2015’te yol sorunu kalmayacak. 5 yıllık görev süremizde de tüm köy yollarını asfaltlayacağız. Tüm asfalt çalışmalarımız karayolları standartlarında en yüksek kalitede olacak.

ALTYAPI HAMLESİ BAŞLIYOR

Altyapıya büyük önem veriyoruz. Önce altyapı diyoruz. Çünkü Tekirdağ’ın genelinde altyapı sıkıntısı söz konusu. 2015 yılında il genelinde altyapı hamlesi başlatıyoruz. Ulaşım Master Planı için Pamukkale Üniversitesi ile protokol imzaladık. Toplu taşıma rehabilitasyonu ve trafik sirkülasyonu düzenleme konusunda çalışmalar başladı. Süleymanpaşa için 2015 yılında bazı gelişmeler olacak. Öncelikle pazaryerinin kaldırılması gerekiyor ki bu konuda Süleymanpaşa Belediyesi’nin bazı çalışmaları var. İl genelindeki ulaşım konusunda da 2 yıllık bir süre içerisinde çalışmaların tamamlanması planlanıyor.

11 İLÇEYE 11 OKUL

2015 yılında sık sık temel atmalarda ve açılışlarda sizlerle beraber olacağız. 11 ilçeye 11 okul projesi için bugün Valilik ile protokol imzalıyoruz ve çalışmalar derhal başlayacak. Bu çok önemli bir proje. Türkiye çapında bir proje. Milli eğitime bu anlamda dev bir katkı sağlıyoruz.

Siz değerli basın mensuplarının her türlü eleştirisine açığım. Tabi ki bizim de eksiklerimiz olacaktır. Sizlerin eleştirileri ile daha güzel işiler yapacağız. Ancak eleştirilerin kurumu hiçbir şekilde yıpratmaması gerekiyor.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ

Tüm daire başkanlıklarımızdan brifing alıyorum. Aldığım brifinglerde gördüm ki kısa sürede önemli bir aşama kaydetmişiz. Tekirdağ için önemli çalışmalar yapacağız. Şunu da belirtmek istiyorum Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bir şey düşündüğüm zaman çarpı 11 diye düşünüyorum. 11 ilçemizi de düşünmemiz gerekiyor. 252 mahalle ve 23 beldemizi de düşünmemiz gerekiyor.

İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI DİKKAT

KADİR ABİ UMMADIĞINIZ ANDA YANINIZDA

Yeni yıl ile birlikte artık Tekirdağ merkezde 1-2 gün kalacağım. Diğer günler hep ilçelerimizde olacağım. İlçelerimizde çalışacağım. Yapacağız hizmetlerle, hayata geçireceğimiz projelerle 11 başkanım ile birlikte ben de efsane olacağız. Bundan hiç şüphem yok.

Bu vesile ile siz değerli basın mensuplarımızın ve sizlerin vasıtasıyla tüm halkımızın yeni yılını kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

Soru cevap şeklinde devam eden bası toplantısının sonunda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, basın mensuplarını temsilen en yaşlı olması dolayısıyla Gazeteci Şerif Baysalan ile birlikte yeni yıl pastasını kesti. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.