Tekirdağ genelinde taşımalı eğitim kapsamında bulunan, özel eğitim, okul öncesi ve pansiyonda kalan 4.656 öğrenci Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanan ücretsiz yemek hizmetinden yararlandırılıyor.
Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan yazılı açıklamada, Tekirdağ genelinde taşımalı eğitim kapsamında bulunan, özel eğitim, okul öncesi ve pansiyonda kalan 4.656 öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanan ücretsiz yemek hizmetinden yararlandırıldığı belirtildi.
Yapılan açıklamada; “Millî Eğitim Bakanlığı’nın hedefleri doğrultusunda Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapmış olduğu çalışmalarla öğrencilerin eğitimde fırsat eşitliğini ve eğitime erişimini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.
İl genelinde 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında öğrencilere ulaştırılan 1.856.738 adet Ücretsiz Ders Kitabının yanı sıra 2. sınıflardan 12. sınıflara kadar 1.160.087 adet Yardımcı Kaynak ile 9. Ve 10 sınıf öğrencilerine 224.099 adet Ücretsiz Defter dağıtımları tamamlandı. Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirme kapsamında önemli bir çalışma olan Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim kapsamında 2.390 ilkokul-ortaokul öğrencisine, 2.368 lise öğrencisine ve 2.253 özel eğitim öğrencisine Ücretsiz Servis Hizmeti sağlanarak eğitime erişimlerini sağlandı.
Ayrıca il genelinde taşımalı eğitim kapsamında bulunan öğrencilere, özel eğitim okulları öğrencilerine, anaokullarında beslenme desteği sağlanan öğrencilere ve pansiyonda kalan öğrencilere ücretsiz yemek hizmeti sunuluyor. Bu bağlamda ücretsiz yemek uygulamasının kapsamı her geçen gün daha fazla arttırılarak sayısı yaklaşık 5 Bine ulaştı.
İlimiz genelinde bulunan 146 okulda öğrencilere ücretsiz yemek hizmeti sunulmakta olup Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim kapsamında olan ilkokul, ortaokul, lise ve özel eğitim okullarında 3.898 öğrenci bu hizmetten yararlanmakla birlikte pansiyonlarda kalan 602 öğrenci ve yine ilk defa bu eğitim-öğretim yılında uygulamaya başlanan Okul Öncesinde Beslenme Desteği kapsamında da 156 öğrenciye Ücretsiz Yemek Hizmeti sunuluyor.
Son derece hijyenik ortamlarda ve özenle hazırlanan yemeklerin büyük bir bölümü okulların pansiyonlarında ve yiyecek-içecek hizmetleri alanı bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nin uygulama mutfağında üretilerek her güne farklı menülerle özel bir şekilde hazırlanıp öğrencilere sunuluyor” denildi.