42 kişi Umre’ye uğurlandı

Veliköy’de düzenlenen program ile Umre’ye gidecek olan 42 kafile için dualar edildi. Veliköy Kapalı Düğün Salonu’nda düzenlenen program da konuşan İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, “Allah gidemeyenlere de umre ve hac yapmayı nasip eylesin. 2010 yılından beri Veliköyümüzde umreci kardeşlerimiz gönderiliyor. Bunun organizatörlüğünü Ahmet Baksı hocamız yapıyor ve kendisini tebrik ediyorum. Umre demek ziyaret demek ve peygamber efendimizin makamına ve Kabe’yi ziyaret edeceksiniz. Cenabı hak dualarınızı ve nice böyle güzel umreler yapmayı nasip eylesin. Umre ömürde bir kere yapmak sünnettir. Hacca gidemeyenler umreye de gidiyorlar. İnşallah cenabı hak herkese nasip eder” dedi

42 kişi Umre’ye uğurlandı
01 Ocak 2015 Perşembe 10:35

 24 GÜNLÜK UMRE DE 42 KİŞİ BULUNACAK

Çerkezköy ve Diyanet-Sen Başkanlığı’nda 42 kişi Umreye gidiyor. Ekonomik tur ile umreye gidecek olan umreciler 24 günlük umre vazifesinin ardından yurda dönecekler. Umreye gidecek olan vatandaşlar için Veliköy Kapalı Düğün Salonu’nda uğurlama programı düzenlendi. Düzenlenen programa İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Veliköy Mahallesi Muhtarı Ersan Albayrak, Kızılpınar merkez cami imam hatibi Ahmet Baksı ile çok sayıda umreye gidecek olan vatandaşların yakınları katıldı.

BİZLERİ UĞURLAYANLAR İÇİN BOLCA DUA EDECEĞİZ

İmam Hatip Ahmet Baksı okuduğu duanın arından yaptığı konuşmada, “Salı akşamı saat 00.30-01.00 saatleri arasında Veliköy Merkez Cami önüne gelecek olan umrecilerimiz buradan otobüslerle İstanbul’a hareket edecekler. Çarşamba sabahı saat 09.00’da umrecilerimiz Türk Hava Yolları ile önce Medine’ye gideceğiz. Cenabı hak cümlemize hayırlı yolcuklar nasip eylesin. Grubumuz 27 kişi Veliköy’den, 7 kişi Kızılpınar, 6 kişi Çerkezköy’den ve 2 kişi de Çorlu’dan katılacak. Kafilemiz toplam 42 kişiden oluşuyor. Önce Medine orada 8 gün kaldıktan sonra Mekke’ye geçilecek. Bu mübarek yerlerde yerler de sizler ve bizleri uğurlayanlar içinde dua edeceğiz” dedi.

VELİKÖY HALKINDAN HELALLİK İSTEDİ

İkinci umrecilerin de bir ay sonra gideceklerini ifade eden Baksı, “Bu sene Veliköy’den özel şirketler de dahil olmak üzere yaklaşık 60-70 umrecimiz oldu. Önce ki yıllarda da yapıyorduk ve cenabı hak devamını nasip eyler. Burada 24 yıl gibi uzun bir süre sizlerle beraber görev yaptık. Bir çok cenaze yıkayarak birçok nikahları kıydık. 2,5 ay gibi kısa bir zaman önce rotasyonla Kızılpınar’a tayin oldum. İlçe içinde tayin olduğumuz için meyil yada izin müddeti olmadı. Burayı bırakıp Kızılpınar’da başladık. Evleri tek tek dolaşamadık. Bu vesileyle hepinizden helallik istiyorum. Benden yana hakkım varsa hepsi helal olsun” açıklamasında bulundu.

RABBİM DUALARINIZI KABUL EYLESİN

Ahmet Baksı’nın ardından konuşan İlçe Müftüsü Yusuf Tuna ise, “Umreye gidecek kardeşlerimiz için bir araya geldik. Allah gidemeyenlere de umre ve hac yapmayı nasip eylesin. 2010 yılından beri Veliköyümüzde umreci kardeşlerimiz gönderiliyor. Bunun organizatörlüğünü Ahmet Baksı hocamız yapıyor ve kendisini tebrik ediyorum. Umre önemlidir. Umre demek ziyaret demek ve peygamber efendimizin makamına ve Kabe’yi ziyaret edeceksiniz. Cenabı hak dualarınızı kabul eylesin. Nice böyle güzel umre yapmayı nasip eylesin. Umre ömürde bir kere yapmak sünnettir. Hacca gidemeyenler umreye de gidiyorlar. Umre demek ömürden geliyor ve bereket manasına geliyor. İnşallah cenabı Allah bereketler nasip eder. Hayırlısıyla gidip gelmenizi cenabı hak kabul eylesin” diye konuştu.

Haber: Emrah ÇOĞALAN  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.