2014 yılında 477 köpek kısırlaştırıldı

Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri 2014 yılı içinde 240 dişi köpeğin, 237 erkek köpeğin tedavilerinin yapılarak kısırlaştırıldığını belirtirken ilgili yasa gereği hayvanları tekrar geri bıraktıklarını kaydetti

 2014 yılında 477 köpek kısırlaştırıldı
08 Ocak 2015 Perşembe 09:08

 KISIRLAŞTIRIP GERİ BIRAKILIYOR

Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri yıl içinde 240 dişi köpeğin, 237 erkek köpeğin tedavilerinin yapılarak kısırlaştırıldığını belirtti. Yetkililer, 5199 sayılı hayvanları koruma kanuna göre kısırlaştırdıkları ve bakımlarını yaptıkları hayvanları tekrar doğal ortama bırakmak zorunda olduklarını ifade ederken, vatandaşlardan gelen tepkilerle ilgili olarak, "Çerkezköy Belediyesi olarak ilçedeki başıboş hayvanları kısırlaştırıyor ve bakımını yapıyoruz. Ancak ilgili yasa gereği hayvanları tekrar geri bırakmak zorundayız" ifadelerini kullandılar.

AŞILARI YAPILIP KÜPE TAKILIYOR

Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi gelen ve bakıma ihtiyacı olan 56 köpeğin müşahede altında tutulduğunu ve gerekli hastalıklarının tedavi edildiğini kaydeden yetkililer "Kuduz ve parazit hastalıklarına karşı önlem ve aşılar yapılıyor. Acil vakalar, ısırmalar ile ilgili de tedavi gerçekleştiriyoruz. Daha sonra köpeklere küpe takılıyor" dediler.

BARINAK 250 HAYVAN KAPASİTELİ

Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından 95 köpeğin de sahiplendirildiğini bildiren yetkiler "250 hayvan kapasiteli Geçici Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 1 veteriner hekim, 1 şoför, toplamda 4 personel ile hizmet veriyoruz. 2014 yılında toplamda 95 köpeği sahiplendirdik" ifadelerini kullandılar.

TÜM MÜCADELEMİZİ VERİYORUZ

Yetkililer ayrıca Kızılpınar ve Veliköy'ün de Çerkezköy'e bağlanmasından dolayı alanlarının genişlediğini belirtirken "Kızılpınar ve Veliköy'de önceden hayvan barınağı olmadığı için o bölgelerden yoğun rahatsızlıklar alıyoruz. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor. Tüm mücadeleyi veriyoruz" dediler.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.