AKP İlçe Teşkilatının kahvehane ziyaretleri GMKP Mahallesi’nde devam ederken, Belediye Başkanı Ali Ertem, ziyaretler esnasında vatandaşların sorularını yanıtladı.
Vatandaşlardan çok fazla soru gelmemesi üzerine konuşan Ertem, Başka Belediye Başkanlarına gittikleri yerlerde, ‘Sular akmıyor, yollar çamur, kaldırım yok gibi en az 20 soru soruluyor. Bizde de vardı ama artık yok. Sadece ufak sorunlarımız kaldı. Demek ki görevimizi büyük oranda yapmışız” derken, GMKP Mahallesi’nin Çerkezköy’ün en büyük mahallesi olduğunu hatırlatarak, “Geçmişte bu kadar ihmal edilen bir mahallenin sorunlarını bir anda çözmek kolay değil fakat biz 9 yılda çok fazla sorun çözdük. Altyapı, ulaşım, kaldırım sorunu kalmadı. Doğalgaz ve elektrik hatları tamamlandı. Temizlik hizmetleri de gayet iyi” dedi. İlçede yaşanan park sorununun çözümünde vatandaşların duyarlılığının önemli olduğunu ifade eden Ertem, ücretli sistemin de bir çözüm olabileceğine dikkat çekerken, 100 araçlık bir otopark projesinin de yılsonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Ertem, büyükşehir yasasının getireceği en önemli noktanın ‘Tek elden yönetim’ olduğuna dikkat çekerken, yasayla birlikte belediye kasasına 20 milyon TL gireceğini kaydetti
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Çerkezköy İlçe Teşkilatı, vatandaşların sorunlarını dinlemek için organize ettiği ve Belediye Başkanı Ali Ertem’in de katılarak soruları cevaplandırdığı kahvehane ziyaretlerine bu kez Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi ile devam etti.
SORUNLARI DİNLEMEYE GELDİK
Vatandaşlarla tek tek tokalaştıktan sonra kısa bir konuşma yapan AKP İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “Sizleri sadece seçimden seçime ziyaret etmiyoruz. Bugün de buraya sizleri dinlemeye, dertlerinize ortak olmaya, varsa sorularınızı cevaplamaya geldik. Ne şikayetiniz varsa bizlere söyleyin” ifadelerine yer verdi.
TRAFİK VE PARK SORUNUNU DİLE GETİRDİLER
Bunun üzerine vatandaşlardan gelen ilk soru cadde üzerindeki araç parkları ve kavşak düzeni ile ilgili olurken, bu konuda Başkan Ali Ertem’e seslenen bir vatandaş, “Başkanım yollar muntazam bir şekilde yapıldı ancak trafik sıkıntı yaratıyor. Park yerleri de yapıldı fakat vatandaş düzensiz park edince yol daralıyor. Kaldırımlarda yürünmüyor” dedi.
ERTEM’İN HAMAM SÖZÜNÜ HATIRLATTI
Bir diğer vatandaş, Ali Ertem’e yönelttiği soruda, “Belediye Başkanlığı seçimlerinde hamam sözü vermiştiniz. Fakat Çerkezköy’de ihtiyaç olmasına rağmen hamam yok” dedi.
KAVŞAK YETERLİ OLMADI
Ziyaret esnasında, partililere, köşem mevkiinde yeşil alanın yıkılıp yerine kavşak yapıldığı ancak bunun verimli olmadığı iddiası da yöneltildi. Vatandaşlar ayrıca, bölgedeki kanalizasyonun yetersiz kaldığı konusundaki sıkıntılarını da Ali Ertem’e iletti.
DEMEK Kİ GÖREVİMİZİ BÜYÜK ORANDA YAPMIŞIZ
Bunu üzerine konuşan Belediye Başkanı Ali Ertem, vatandaşlardan daha fazla soru beklediğini, dile getirilen şikayetlerin de çok büyük sorunlar olmadığını belirterek, “Belediye Başkanı olarak yaptığımız hizmetler dolayısıyla memnun oldum. Başka Belediye Başkanlarına gittikleri yerlerde, ‘Sular akmıyor, yollar çamur, kaldırım yok gibi en az 20 soru soruluyor. Bizde de vardı ama artık yok. Sadece ufak sorunlarımız kaldı. Demek ki görevimizi büyük oranda yapmışız” diye konuştu.
9 YILDA ÇOK FAZLA SORUNU ÇÖZDÜK
GMKP Mahallesi’nin Çerkezköy’ün en büyük ve İstasyon Mahallesi’nden sonra en eski mahallesi olduğunu hatırlatan Ali Ertem, mahallenin yıllarca ihmal edildiğini savunarak, “Bu kadar ihmal edilen bir mahallenin sorunlarını bir anda çözmek kolay değil fakat biz 9 yılda çok fazla sorun çözdük. Altyapı, ulaşım, kaldırım sorunu kalmadı. Doğalgaz ve elektrik hatları tamamlandı. Temizlik hizmetleri de gayet iyi” açıklamasında bulundu.
ARAÇ SAYISI 3 KATINA ÇIKTI
Ertem, trafikle ilgili gelen soruya verdiği cevapta, kendilerinin de trafikten şikayetçi olduklarını kaydederken, Çerkezköy’deki araç sayısının çok hızlı arttığına dikkat çekerek, “Biz göreve geldiğimizden beri Çerkezköy’deki araç sayısı 3 kat arttı. Yoğun araç artışı olunca trafik sorunu da yaşanıyor.
VATANDAŞIN YARDIMCI OLMASI LAZIM
Ancak Tekirdağ, Çorlu gibi bize yakın yerlere bakın. Adım atmak dahi mümkün değil. Ayrıca trafik sorunu sadece düzenleme ile çözülmez. Vatandaşın duyarlılığı çok önemli. Araçların park edilmemesi gereken yerlere park etmemesi lazım. Araç sahipleri kurallara uymalı. Ayrıca buna Belediye olarak bizim yapacağımız bir şey yok. Bu İlçe Trafiğin görevi. Onların da tüm bunların altından kalkması mümkün değil çünkü nüfus çok fazla. Vatandaşın yardımcı olması lazım” şeklinde konuştu. Ertem ayrıca, yol ve kaldırım yapımında esnafın sıkıntı çektiğini ancak şu an hepsinin tamamlandığını ve sorun kalmadığını da dile getirdi.
HAMAM İÇİN İHALE AÇTIK AMA KATILAN OLMADI
Ertem, göreve gelmeden önce verdiği ‘hamam’ sözünün doğru olduğunu ifade ederken, bunun gerçekleşmemesinin belli sebepleri olduğuna vurgu yaparak, “Evet bunun sözünü verdik ama Belediye hamam yapıp işletmez. Ben hamam yerini verdim. Suyu da bedava verdim. İhale açtık ancak katılan olmadı. Müşteri potansiyeli olmadığı için kimse hamam işletmeciliğine girmiyor. Çerkezköy’de de hamam müşterisi fazla değil” ifadelerine yer verdi.
TRAFİĞİ ENGELLEMEMEK İÇİN BAZI GEÇİŞLERİ KAPATMAK ZORUNDAYIZ
Konuşmasının devamında, kavşak düzenlemesi ile ilgili sorulara da yanıt veren Ali Ertem, bir cadde üzerinde trafiği engellememek için bazı kavşak geçişlerinin kapatılmak zorunda olduğunu kaydederek, “Yoksa yapılan kavşak düzenlemesinin anlamı kalmaz. Ayrıca bunu tek başımıza değil, trafikçilerle birlikte değerlendiriyoruz. Bence düzenleme çok faydalı oldu” dedi.
SÖZ KONUSU BÖLGEDE OTOPARK YAPACAK ALAN YOK
Ziyaret esnasında gelen ‘Otopark yapılacak mı’ sorusu üzerine Başkan Ertem, “Park sorunu yaşanan bölge 6 Yol Kavşağı ile Köşem Mevkii arasında. Bu hem Atatürk Caddesi hem de Öztrak Caddesi için geçerli. Bu noktadan 6 Yol Kavşağı’na kadar otopark yapılabilecek kamuya ya da belediyeye ait bir alan yok” diye konuştu.
YER BULDUK AMA BİZİ MAHKEMEYE VERDİLER
Bunun için çeşitli alternatifler üzerinde durduklarını da hatırlatan Ertem, “Vize Giyim’in önündeki alana yer altı otoparkı yapmayı düşündük. Üzerine de giderleri karşılaması için işyerleri yaparız dedik. Ama bizi mahkemeye verdiler. Halen de devam ediyor. Ama biz vazgeçmedik. 100 araçlık otoparkın projesi bitti. Yılsonuna yetiştireceğiz. Katlı otoparkı, Anfi Tiyatro’yu başka bir yere alıp onun yerine yapabilirsiniz. Başka bir yer yok” cümlelerini kullandı.
ÜCRET KONULURSA PARK SORUNUNU BÜYÜK ÖLÇÜDE ÇÖZER
Ertem, cadde ve sokaklardaki lüzumsuz parkları engellemek için parkları ücretli yapmanın, sorunu büyük ölçüde ortadan kaldıracağını da dile getirirken, kendileri için para kazanmanın ikinci planda olduğuna vurgu yaptı ve “Biz burada görev yapacakların ücretlerini ödeyelim yeter. Bu sistem esnafa da faydalı olacak. Ücretli olduğu için kimse sabahtan akşama kadar aracını bir noktaya park edemeyecek. Görevliler yanlış park edenlerin araçlarını düzeltmeye yardım edecek. Ayrıca, parklar ilk yarım saat ücretsiz olacak” dedi.
BİZİ İŞ YAPMIYORUZ GİBİ GÖSTERMEYİ AMAÇLIYORLAR
Ertem, otopark yapımı konusunda mahkemeye verilmeleri ile ilgili olarak, “Burada amaç, ‘biz iş yapamayalım, verdiğimiz sözleri yerine getirmeyelim’ gibi bir durum oluşturmak” derken, kendilerinin mahkemede haklı çıkacağına inandığını da ifade etti.
VİCDANI OLANLAR 9 YIL ÖNCEKİ ÇERKEZKÖY’LE ŞİMDİYİ BİR KARŞILAŞTIRSIN
Vicdanı olan vatandaşların 9 yıl önceki Çerkezköy’ü akıllarına getirmesini ve şimdiki Çerkezköy ile bir karşılaştırma yapmasını isteyen Ali Ertem, “İnsanlar çamura batmamak için ayaklarına poşet geçirip yürürdü. Çöpler alınmazdı. Sular akmazdı. Ama şu an şehir havasına büründük. Tek bir sokakta toprak yol yok. Cadde ve sokaklardaki durumu, doğalgaz ve elektrik hatlarının yer altına alınması gibi ciddi çalışmalara rağmen görüyorsunuz. Evet daha güzel olması lazım, zaten ileride daha güzel olacak. Vicdan sahibi insanlar bunun mukayesesini yapsın. Çerkezköy şu an Trakya’nın parlayan yıldızı ve ilerde de Türkiye’nin en önemli ilçelerinden biri olacak” şeklinde konuştu.
BÜYÜKŞEHİR ÇERKEKZÖY’E NE GETİRECEK
Ziyaret esnasında Ertem’e, Büyükşehir Yasası’nın Tekirdağ’a ve Çerkezköy’e ne getireceği sorusu da soruldu. Büyükşehrin getirilerini ilk olarak psikolojik olarak açıklayan Ertem, “Adı üstünde, ‘Büyük’ şehir. En başta psikolojik bir etkisi var. Tekirdağ normal ilden büyükşehir statüsüne geçerken, biz de büyükşehrin bir ilçesi olacağız” dedi.
EN ÖNEMLİ GETİRİSİ TEK ELDEN YÖNETİM
Ardından Büyükşehir yasasının en önemli getirisinin tek elden yönetim olduğunu söyleyen Ertem, “Eskiden 5 farklı belediye vardı. 5 farklı uygulama yapılıyordu. Ama artık, imarda, büyümede ve daha birçok noktada tek elden yönetilecek. Örneğin imar düzenlemesi açısından düşünürsek, biz 6 kat verirken yanı başımızdaki belediye 9 kat veriyor. Bu da soru işaretlerine neden oluyor. Biz Çerkezköy Belediyesi olarak imar konusunda çok titiziz. Çerkezköy’e bir bakın. Düzgün bir görüntü var. Bu bizim çalışmalarımız sonucunda olmuştur. Bu sebeple tek elden yönetim çok önemli. Ayrıca tüm belediyeler ayrı ayrı hizmet edeceğine tek elden hizmet ederse tasarruf da olur” ifadelerine yer verdi.
BELEDİYE KASASINA 20 MİLYON TL GİRECEK
Ertem, yasa ile birlikte gelen en önemli konulardan birinin gelirle ilgili olduğuna dikkat çekerken, bu güne kadar Belediye olarak, özellikle sanayi bölgesindeki işletmelerden kasalarına hiç para girmediğini ancak 2014 yılının Mart ayından itibaren kasalarına ciddi bir miktar gireceğine dikkat çekerek, “Büyükşehir statüsünde olmadığımız için daha önce bu bölgedeki işletmelerden gelir gelmiyordu. 2014 yılının Mart ayından itibaren gelmeye başlayacak. İşletmeler 68 bin 500 kişiye istihdam sağlıyor. Katkıları için teşekkür ediyoruz ancak bunun sıkıntısını yerel yönetimler çekiyor. Fabrikalardan belediye kasasına 5 kuruş gelir girmiyor. Bununla birlikte, bir yılda 5 bin nüfus artışı var. Trakya’daki 84 belediyenin en az 70’inden büyüğüz. Çerkezköy’e gelen vatandaşlar yeni altyapı demek, yol demek, konut demek, okul demek. Kamu kuruluşlarının büyümesi demek. Büyükşehir yasasıyla bu işletmelerin ödeyeceği verginin yüzde 6’sı artık belediyeye kalacak. 2012 yılında Tekirdağ’da ödenen para 200 milyon TL. Bunun en az 20 milyon TL’si Çerkezköy’e kalacak. Bizim 2012 yılında yaptığımız yatırım miktarı 19 milyon TL. Yani hizmet ikiye katlanacak” şeklinde konuştu.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Çerkezköy İlçe Teşkilatı, vatandaşların sorunlarını dinlemek için organize ettiği ve Belediye Başkanı Ali Ertem’in de katılarak soruları cevaplandırdığı kahvehane ziyaretlerine bu kez Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi ile devam etti.
SORUNLARI DİNLEMEYE GELDİK
Vatandaşlarla tek tek tokalaştıktan sonra kısa bir konuşma yapan AKP İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “Sizleri sadece seçimden seçime ziyaret etmiyoruz. Bugün de buraya sizleri dinlemeye, dertlerinize ortak olmaya, varsa sorularınızı cevaplamaya geldik. Ne şikayetiniz varsa bizlere söyleyin” ifadelerine yer verdi.
TRAFİK VE PARK SORUNUNU DİLE GETİRDİLER
Bunun üzerine vatandaşlardan gelen ilk soru cadde üzerindeki araç parkları ve kavşak düzeni ile ilgili olurken, bu konuda Başkan Ali Ertem’e seslenen bir vatandaş, “Başkanım yollar muntazam bir şekilde yapıldı ancak trafik sıkıntı yaratıyor. Park yerleri de yapıldı fakat vatandaş düzensiz park edince yol daralıyor. Kaldırımlarda yürünmüyor” dedi.
ERTEM’İN HAMAM SÖZÜNÜ HATIRLATTI
Bir diğer vatandaş, Ali Ertem’e yönelttiği soruda, “Belediye Başkanlığı seçimlerinde hamam sözü vermiştiniz. Fakat Çerkezköy’de ihtiyaç olmasına rağmen hamam yok” dedi.
KAVŞAK YETERLİ OLMADI
Ziyaret esnasında, partililere, köşem mevkiinde yeşil alanın yıkılıp yerine kavşak yapıldığı ancak bunun verimli olmadığı iddiası da yöneltildi. Vatandaşlar ayrıca, bölgedeki kanalizasyonun yetersiz kaldığı konusundaki sıkıntılarını da Ali Ertem’e iletti.
DEMEK Kİ GÖREVİMİZİ BÜYÜK ORANDA YAPMIŞIZ
Bunu üzerine konuşan Belediye Başkanı Ali Ertem, vatandaşlardan daha fazla soru beklediğini, dile getirilen şikayetlerin de çok büyük sorunlar olmadığını belirterek, “Belediye Başkanı olarak yaptığımız hizmetler dolayısıyla memnun oldum. Başka Belediye Başkanlarına gittikleri yerlerde, ‘Sular akmıyor, yollar çamur, kaldırım yok gibi en az 20 soru soruluyor. Bizde de vardı ama artık yok. Sadece ufak sorunlarımız kaldı. Demek ki görevimizi büyük oranda yapmışız” diye konuştu.
9 YILDA ÇOK FAZLA SORUNU ÇÖZDÜK
GMKP Mahallesi’nin Çerkezköy’ün en büyük ve İstasyon Mahallesi’nden sonra en eski mahallesi olduğunu hatırlatan Ali Ertem, mahallenin yıllarca ihmal edildiğini savunarak, “Bu kadar ihmal edilen bir mahallenin sorunlarını bir anda çözmek kolay değil fakat biz 9 yılda çok fazla sorun çözdük. Altyapı, ulaşım, kaldırım sorunu kalmadı. Doğalgaz ve elektrik hatları tamamlandı. Temizlik hizmetleri de gayet iyi” açıklamasında bulundu.
ARAÇ SAYISI 3 KATINA ÇIKTI
Ertem, trafikle ilgili gelen soruya verdiği cevapta, kendilerinin de trafikten şikayetçi olduklarını kaydederken, Çerkezköy’deki araç sayısının çok hızlı arttığına dikkat çekerek, “Biz göreve geldiğimizden beri Çerkezköy’deki araç sayısı 3 kat arttı. Yoğun araç artışı olunca trafik sorunu da yaşanıyor.
VATANDAŞIN YARDIMCI OLMASI LAZIM
Ancak Tekirdağ, Çorlu gibi bize yakın yerlere bakın. Adım atmak dahi mümkün değil. Ayrıca trafik sorunu sadece düzenleme ile çözülmez. Vatandaşın duyarlılığı çok önemli. Araçların park edilmemesi gereken yerlere park etmemesi lazım. Araç sahipleri kurallara uymalı. Ayrıca buna Belediye olarak bizim yapacağımız bir şey yok. Bu İlçe Trafiğin görevi. Onların da tüm bunların altından kalkması mümkün değil çünkü nüfus çok fazla. Vatandaşın yardımcı olması lazım” şeklinde konuştu. Ertem ayrıca, yol ve kaldırım yapımında esnafın sıkıntı çektiğini ancak şu an hepsinin tamamlandığını ve sorun kalmadığını da dile getirdi.
HAMAM İÇİN İHALE AÇTIK AMA KATILAN OLMADI
Ertem, göreve gelmeden önce verdiği ‘hamam’ sözünün doğru olduğunu ifade ederken, bunun gerçekleşmemesinin belli sebepleri olduğuna vurgu yaparak, “Evet bunun sözünü verdik ama Belediye hamam yapıp işletmez. Ben hamam yerini verdim. Suyu da bedava verdim. İhale açtık ancak katılan olmadı. Müşteri potansiyeli olmadığı için kimse hamam işletmeciliğine girmiyor. Çerkezköy’de de hamam müşterisi fazla değil” ifadelerine yer verdi.
TRAFİĞİ ENGELLEMEMEK İÇİN BAZI GEÇİŞLERİ KAPATMAK ZORUNDAYIZ
Konuşmasının devamında, kavşak düzenlemesi ile ilgili sorulara da yanıt veren Ali Ertem, bir cadde üzerinde trafiği engellememek için bazı kavşak geçişlerinin kapatılmak zorunda olduğunu kaydederek, “Yoksa yapılan kavşak düzenlemesinin anlamı kalmaz. Ayrıca bunu tek başımıza değil, trafikçilerle birlikte değerlendiriyoruz. Bence düzenleme çok faydalı oldu” dedi.
SÖZ KONUSU BÖLGEDE OTOPARK YAPACAK ALAN YOK
Ziyaret esnasında gelen ‘Otopark yapılacak mı’ sorusu üzerine Başkan Ertem, “Park sorunu yaşanan bölge 6 Yol Kavşağı ile Köşem Mevkii arasında. Bu hem Atatürk Caddesi hem de Öztrak Caddesi için geçerli. Bu noktadan 6 Yol Kavşağı’na kadar otopark yapılabilecek kamuya ya da belediyeye ait bir alan yok” diye konuştu.
YER BULDUK AMA BİZİ MAHKEMEYE VERDİLER
Bunun için çeşitli alternatifler üzerinde durduklarını da hatırlatan Ertem, “Vize Giyim’in önündeki alana yer altı otoparkı yapmayı düşündük. Üzerine de giderleri karşılaması için işyerleri yaparız dedik. Ama bizi mahkemeye verdiler. Halen de devam ediyor. Ama biz vazgeçmedik. 100 araçlık otoparkın projesi bitti. Yılsonuna yetiştireceğiz. Katlı otoparkı, Anfi Tiyatro’yu başka bir yere alıp onun yerine yapabilirsiniz. Başka bir yer yok” cümlelerini kullandı.
ÜCRET KONULURSA PARK SORUNUNU BÜYÜK ÖLÇÜDE ÇÖZER
Ertem, cadde ve sokaklardaki lüzumsuz parkları engellemek için parkları ücretli yapmanın, sorunu büyük ölçüde ortadan kaldıracağını da dile getirirken, kendileri için para kazanmanın ikinci planda olduğuna vurgu yaptı ve “Biz burada görev yapacakların ücretlerini ödeyelim yeter. Bu sistem esnafa da faydalı olacak. Ücretli olduğu için kimse sabahtan akşama kadar aracını bir noktaya park edemeyecek. Görevliler yanlış park edenlerin araçlarını düzeltmeye yardım edecek. Ayrıca, parklar ilk yarım saat ücretsiz olacak” dedi.
BİZİ İŞ YAPMIYORUZ GİBİ GÖSTERMEYİ AMAÇLIYORLAR
Ertem, otopark yapımı konusunda mahkemeye verilmeleri ile ilgili olarak, “Burada amaç, ‘biz iş yapamayalım, verdiğimiz sözleri yerine getirmeyelim’ gibi bir durum oluşturmak” derken, kendilerinin mahkemede haklı çıkacağına inandığını da ifade etti.
VİCDANI OLANLAR 9 YIL ÖNCEKİ ÇERKEZKÖY’LE ŞİMDİYİ BİR KARŞILAŞTIRSIN
Vicdanı olan vatandaşların 9 yıl önceki Çerkezköy’ü akıllarına getirmesini ve şimdiki Çerkezköy ile bir karşılaştırma yapmasını isteyen Ali Ertem, “İnsanlar çamura batmamak için ayaklarına poşet geçirip yürürdü. Çöpler alınmazdı. Sular akmazdı. Ama şu an şehir havasına büründük. Tek bir sokakta toprak yol yok. Cadde ve sokaklardaki durumu, doğalgaz ve elektrik hatlarının yer altına alınması gibi ciddi çalışmalara rağmen görüyorsunuz. Evet daha güzel olması lazım, zaten ileride daha güzel olacak. Vicdan sahibi insanlar bunun mukayesesini yapsın. Çerkezköy şu an Trakya’nın parlayan yıldızı ve ilerde de Türkiye’nin en önemli ilçelerinden biri olacak” şeklinde konuştu.
BÜYÜKŞEHİR ÇERKEKZÖY’E NE GETİRECEK
Ziyaret esnasında Ertem’e, Büyükşehir Yasası’nın Tekirdağ’a ve Çerkezköy’e ne getireceği sorusu da soruldu. Büyükşehrin getirilerini ilk olarak psikolojik olarak açıklayan Ertem, “Adı üstünde, ‘Büyük’ şehir. En başta psikolojik bir etkisi var. Tekirdağ normal ilden büyükşehir statüsüne geçerken, biz de büyükşehrin bir ilçesi olacağız” dedi.
EN ÖNEMLİ GETİRİSİ TEK ELDEN YÖNETİM
Ardından Büyükşehir yasasının en önemli getirisinin tek elden yönetim olduğunu söyleyen Ertem, “Eskiden 5 farklı belediye vardı. 5 farklı uygulama yapılıyordu. Ama artık, imarda, büyümede ve daha birçok noktada tek elden yönetilecek. Örneğin imar düzenlemesi açısından düşünürsek, biz 6 kat verirken yanı başımızdaki belediye 9 kat veriyor. Bu da soru işaretlerine neden oluyor. Biz Çerkezköy Belediyesi olarak imar konusunda çok titiziz. Çerkezköy’e bir bakın. Düzgün bir görüntü var. Bu bizim çalışmalarımız sonucunda olmuştur. Bu sebeple tek elden yönetim çok önemli. Ayrıca tüm belediyeler ayrı ayrı hizmet edeceğine tek elden hizmet ederse tasarruf da olur” ifadelerine yer verdi.
BELEDİYE KASASINA 20 MİLYON TL GİRECEK
Ertem, yasa ile birlikte gelen en önemli konulardan birinin gelirle ilgili olduğuna dikkat çekerken, bu güne kadar Belediye olarak, özellikle sanayi bölgesindeki işletmelerden kasalarına hiç para girmediğini ancak 2014 yılının Mart ayından itibaren kasalarına ciddi bir miktar gireceğine dikkat çekerek, “Büyükşehir statüsünde olmadığımız için daha önce bu bölgedeki işletmelerden gelir gelmiyordu. 2014 yılının Mart ayından itibaren gelmeye başlayacak. İşletmeler 68 bin 500 kişiye istihdam sağlıyor. Katkıları için teşekkür ediyoruz ancak bunun sıkıntısını yerel yönetimler çekiyor. Fabrikalardan belediye kasasına 5 kuruş gelir girmiyor. Bununla birlikte, bir yılda 5 bin nüfus artışı var. Trakya’daki 84 belediyenin en az 70’inden büyüğüz. Çerkezköy’e gelen vatandaşlar yeni altyapı demek, yol demek, konut demek, okul demek. Kamu kuruluşlarının büyümesi demek. Büyükşehir yasasıyla bu işletmelerin ödeyeceği verginin yüzde 6’sı artık belediyeye kalacak. 2012 yılında Tekirdağ’da ödenen para 200 milyon TL. Bunun en az 20 milyon TL’si Çerkezköy’e kalacak. Bizim 2012 yılında yaptığımız yatırım miktarı 19 milyon TL. Yani hizmet ikiye katlanacak” şeklinde konuştu.