İSO İLK 500 içerisinde 29 firma

İstanbul Sanayi Odası (İSO), sanayi sektörünün devler ligini belirleyen “Türkiye`nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması”nın 2023 yılı sonuçlarını açıkladı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın 29 üyesi, İSO İLK 500 içerisinde yer aldı. Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Üretim üssü bölgemizin parlayan yıldızı üyelerimizi tebrik ediyor, kendileriyle gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

İSO İLK 500 içerisinde 29 firma
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
26 Haziran 2024 Çarşamba 22:08

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından 1968 yılından bu yana aralıksız yapılan ve bu sene 56’ncısı gerçekleşen “Türkiye`nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması”nın 2023 yılı sonuçlarını açıkladı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın 29 üyesinin de yer aldığı liste ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ listesine göre, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın 29 üyesi de bu prestijli listede yer aldı. Üretim üssü bölgemiz, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) açıkladığı İlk 1000 İhracatçı listesinde elde ettiği başarıyı ‘İSO İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ listelerinde de sürdürmektedir. Yıllardır süre gelen bu başarılar, bölgemizin ülkemiz adına ne kadar önemli bir ticaret ve ihracat merkezi olduğunun da göstergesidir. Geçtiğimiz sene İSO’da 27 üyemiz yer alırken 2023 yılı için 2 firma artış ile 29’a ulaşması bizleri sevindiren bir noktadır. İstikrarlı bir şekilde büyümeye, her yıl üyelerimizle birlikte gelişmeye ve kendilerinin bölgemize ve ülkemize bu önemli katkıları sunmasına destek olmaya devam ediyoruz. Ticaretin kalbinin attığı nokta olarak ülkemize, üyelerimize ve bölgemize destek olmaya; gelişmeye, geliştirmeye, sürdürülebilir bir yapı oluşturmaya devam edeceğiz.  Bu başarı, hem Çerkezköy’ün sanayi potansiyelini hem de üyelerimizin katkısını bir kez daha gözler önüne seriyor.” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE EKONOMİSİNİN GÜCÜNÜ YANSITMAKTADIR”


Açıklamalarını sürdüren Başkan Ahmet Çetin, “Finansmana erişimin zor olduğu bir dönemde elde edilen başarı bizleri mutlu etse de katetmemiz gereken çok mesafe var. İSO verilene göre orta ve yüksek teknoloji sanayi grubunun yüzdesel olarak artışı, yüzde 37,4’e ulaşması gelecek adına umut vericidir. Diğer yandan AR- GE merkezleri ise yıllara göre baktığımızda inişli çıkışlı bir grafik çizmektedir. AR-GE merkezlerinin de düzenli olarak artış trendine geçmesi gerekmektedir. Enflasyon ve finansman olarak zor bir dönem geçilirken İSO 500’ün istihdama katkısı yaklaşık 804 bin kişi seviyesindedir. Bu istihdamın oluşmasında 29 üyemizin katkısı oldukça önemli bir rol oynamaktadır. İSO 500 listesinde yer alan firmaların üretimden satışlardaki büyüklüğü, istihdam yaratma kapasitesi ve ihracat performansı, Türkiye ekonomisinin gücünü yansıtmaktadır. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak, üyelerimizi bu başarılarından dolayı tebrik ediyor ve katkılarından gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.


“DAHA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAKLARINA İNANIYORUZ”


Üyelere desteklerinin durmadan devam edeceğini belirten Başkan Ahmet Çetin, “Bu vesileyle, bölgemizdeki sanayi kuruluşlarının rekabetçiliğini artırmak, ihracatı desteklemek ve istihdamı güçlendirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğimizi belirtmek isteriz. Üyelerimizin başarıları, bölge ekonomisine olan katkılarını göstermektedir. Bu başarıları daha da ileriye taşımak için gereken ne ise yapacağız.Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak, üyelerimizin başarılarına olan inancımızı koruyor ve gelecekte daha büyük başarılara imza atacaklarına inanıyoruz.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.