BELEDİYE TEPE'DE SU BASINÇ MERKEZİ KURDU

Çerkezköy Belediyesi İstasyon Mahallesi'nin üst kesimlerindeki apartmanların tamamına suyun ulaşması için yeni bir basınç sistemi koydu. 25 metreye kadar su basıncının sağlandığı sistem Başkan Ali Ertem'in kontrolünde çalıştırılmaya başladı. Sistemi inceleyen Ertem, "Yeni yapılacak binalar dahil her ev rahat bir şekilde su alabilecek" dedi.

BELEDİYE TEPE'DE SU BASINÇ MERKEZİ KURDU
18 Ağustos 2011 Perşembe 00:00

Çerkezköy Belediyesi İstasyon Mahallesinin en yüksek kodlarına kadar su ulaştıracak yeni bir sistemi faaliyete soktu. Sistemin çalıştırılmasıyla birlikte incelemede bulunan Başkan Ali Ertem, "Hidrofor koyduk. Tüm binaların en yüksek son katı ile zemin katı arasında su kullanım farkı kalmayacak. Sadece mevcutlar değil yeni yapılacak binalar dahil her ev rahat bir şekilde su alabilecek" dedi.
TEPE YOLUNA HİDROFORLU SU BASINÇ MERKEZİ
Tepe Yolu üzerine kurulan 'Su Basınç Merkezi'nde incelemede bulunan Başkan Ali Ertem, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Faruk Şen ile Şef Özcan Tayan'dan bilgi aldı. Gazetecilere de sistemle ilgili bilgi veren Başkan Ertem, "Bu sistem daha önce yoktu" dedi. Çerkezköy Su Deposu'ndan basınçlı bir şekilde bu bölgeye suyun ulaşmadığını belirten Başkan Ertem, "Hem basınç anlamında kaliteli su ulaşmıyordu. Hem de şofben, çamaşır makinesi gibi cihazlar çalışmıyordu. Bu sistemle artık tüm binalarda, tüm katlara aynı oranda basıncı yüksek su gelecek. Basınç artırması için buraya hidrofor sistemi koyduk. Anadolu Lisesi'ne kadar olan bütün bölge 2.5 bar, yani 25 metreye kadar basınç uygulayacak. Yeni uygulanan bu sistemi hemen uygulamaya koyduk" diye konuştu.
35 BİN TL'YE MALOLDU
Bölgede bulunan 3-4 bin haneyi etkileyen su basıncını artıran sistemin yeni yapılacak binalar içinde kullanılacağını belirten Başkan Ertem, "Sadece mevcut konutların sorununu değil bundan sonra yapılacak konutların da yaşayabileceği sorunu çözmüş olduk. Çünkü burası imara açık bir yer. Yapılaşma ilerki yıllarda devam edecektir" dedi.
Kod farkı nedeniyle yaşanan sorunun çözümü için 35 bin TL harcadıklarını belirten Başkan Ertem, "Maliyeti çok değil. Çünkü gördüğü iş daha önemli. 3-4 bin haneyi ilgilendiriyor. Vatandaşın şikayetini sona erdirdik" ifadelerini kullandı.
KAVAKDERE ISLAH EDİLİYOR
Başkan Ali Ertem, su basınç merkezindeki incelemesinin ardından Kumlugeçit'deki büyük bir sorunu daha çözüme kavuşturacak Kavakdere'nin ıslah çalışmalarında incelemede bulundu. Yaklaşık 1 kilometrelik bir ıslah çalışmasına başladıklarını belirten Başkan Ertem, iki hafta içerisinde biteceğini söyledi. Kavakdere'nin ıslahıyla birlikte Kumlugeçit Konutları'ndaki 'Su baskını'nın da sona ereceğini söyleyen Başkan Ali Ertem, "Sular yükseldiği zaman şurada gördüğünüz konutlara su doluyordu. Kavakdere'nin ıslahı bitince su baskınlarıda sona erecek. İki haftaya kadar çalışmalar tamamlanacak" açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.