BAYRAM TATİLİNDE TEKİRDAĞ’IN NÜFUSU 3 KATINI AŞTI

Tekirdağ’da 9 günlük Kurban Bayramı süresince nüfus, günübirlikçilerle birlikte yaklaşık 4,5 milyonun üzerine çıkarken, tatil boyunca Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sahillerden bin 350 ton çöp topladı.

BAYRAM TATİLİNDE TEKİRDAĞ’IN NÜFUSU 3 KATINI AŞTI
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
26 Haziran 2024 Çarşamba 22:07

HİZMET KAPASİTESİ 3 KAT ARTIRILDI

Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğrayan Tekirdağ’da, hizmetlerin kesintisiz bir şekilde sağlanabilmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ ekipleri, hizmet kapasitesini yaklaşık 3 kat artırarak şehrin temizlik ve su hizmetlerini kesintisiz bir şekilde verilmesini sağladı.

9 GÜNLÜK TATİLDE TEKİRDAĞ SAHİLLERİNDEN BİN 350 TON ÇÖP TOPLANDI

İlçe belediyeleriyle koordineli bir şekilde yürütülen çalışmalar sonucunda 9 günlük süreçte Marmaraereğlisi’nde 520 ton, Süleymanpaşa’da 440 ton ve Şarköy’de 390 ton olmak üzere toplamda bin 350ton çöp toplandı.

GEREKLİ TÜM ÖNLEMLER ALINDI, TEKİRDAĞ’DA TATİL SORUNSUZ GEÇTİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ, bayram tatili boyunca şehirde misafir edilen milyonlarca kişinin çevreye duyarlı bir şekilde tatillerini geçirmeleri için gerekli önlemleri aldı ve temizlik çalışmalarını aksatmadan devam ettirdi.

Bayram süresince yaşanacak yoğunluğu göz önünde bulunduran TESKİ tarafından il genelinde 10 adet sondaj kuyusu devreye alındı ve tatil süresince meydana gelebilecek sorunlar en aza indirgendi.

İl genelindeki nüfus yoğunluğunun taleplerini çözümlemek amacıyla bayram tatili süresince çalışmalarını 7/24 sürdüren ekipler, artan su tüketimine su tankerleriyle destek verdi. Bu kapsamda çoğunluğu kırsal mahalleler olmak üzere toplamda 167 defa su tankeriyle vatandaşların ihtiyaçları karşılanmaya çalışıldı.

Ayrıca Kurban Bayramı tatili öncesinde normalde Şarköy ilçesinde ortalama su tüketimi saniyede 110 litre iken, bayram süresince bu rakam 215 litreye yükseldi. Marmara Ereğlisi'nde ise normalde ortalama su tüketimi saniyede 170 litre iken, bayram boyunca bu rakam 295 litreye çıktı. Süleymanpaşa ilçesinin Kumbağ Mahallesi’nde ortalama su tüketimi saniyede 21 litre iken, bayram süresince 49 litreye yükseldi. Barbaros Mahallesi’nde ise normalde ortalama su tüketimi saniyede 28 litre iken, bayram süresince 54 litreye kadar çıktı.

BAŞKAN YÜCEER: “VATANDAŞLARIMIZA KESİNTİSİZ HİZMET SUNMAYI BAŞARDIK”

Konu ile ilgili olarak bir değerlendirme yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Geçtiğimiz Kurban Bayramı süresince Tekirdağ’ımızı ziyaret eden misafirlerimizin sayısı, şehrimizin nüfusunu üç katına çıkardı. Bu yoğunluğa rağmen, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ olarak aldığımız önlemlerle hizmet kapasitemizi üç kat artırarak şehrimizin temizlik ve su ihtiyaçlarını kesintisiz bir şekilde karşıladık.Bayram tatili boyunca sahillerimizde toplam 1.350 ton çöp toplandı. Marmaraereğlisi’nde 520 ton, Süleymanpaşa’da 440 ton ve Şarköy’de 390 ton çöpün temizliğini gerçekleştirdik. Ayrıca, su tüketiminde yaşanan artışları da göz önünde bulundurarak bayram süresince su temini konusunda gerekli tedbirleri aldık. Sondaj kuyularının devreye alınması ve su tankerleriyle destek sağlanması sayesinde, vatandaşlarımızın su ihtiyaçlarını güvenilir bir şekilde karşıladık. Bu süreçte, il genelindeki tüm ekiplerimiz 7/24 çalışarak, şehrimizin güzelliklerini ve yaşam kalitesini korumak için özveriyle çalıştılar. Misafirlerimizi çevreye duyarlı bir şekilde ağırlayarak güzel Tekirdağ’ımızı her zaman olduğu gibi temiz ve yaşanabilir kılmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.